Index / Tuin / Verschillen in Fescue & Bluegrass

Share This Post

Tuin

Verschillen in Fescue & Bluegrass

Het planten van het juiste type gras kan de sleutel tot het helpen huiseigenaren te bereiken hun dromen van een weelderige, groene gazon. Terwijl zowel zwenkgras en bluegrass prachtige gazons kan produceren, is het belangrijk om hun voordelen en nade

AdvertisementHet planten van het juiste type gras kan de sleutel tot het helpen huiseigenaren te bereiken hun dromen van een weelderige, groene gazon. Terwijl zowel zwenkgras en bluegrass prachtige gazons kan produceren, is het belangrijk om hun voordelen en nadelen weten, zodat u kunt kiezen welk type het beste is voor uw tuin. Denk aan de specifieke behoeften van uw gazon als je kiezen tussen zwenkgras en bluegrass.

Root Structuur

Een van de belangrijkste verschil tussen zwenkgras en bluegrass is de aard van de wortel structuur zij vormen. Zwenkgras gras groeit met zijn wortels in bossen, terwijl bluegrass stuurt horizontale wortels bekend als wortelstokken. Hoewel dit lijkt misschien een triviaal onderscheid rizomatische grassen zoals bluegrass zijn veel beter geschikt voor gebieden waar de erosie dreigt te ontstaan. Hun verspreiden wortelsystemen helpen de bodem te beschermen tegen weg door wind en water gewassen.

Schaduw

Zwenkgras grassen zijn beter voor schaduwrijke plekken dan bluegrass. Terwijl zwenkgras nog steeds zijn best in de open zon presteert, is het de meest aanbevolen type gras voor schaduwrijke gebieden. Vele malen, huiseigenaren met deels in de schaduw gazons combineren zwenkgras met een ander soort gras om een ​​goede dekking te bieden op alle niveaus van schaduw.

Weeds

Een tweede nadeel van bluegrass is de neiging tot onkruid. Crabgrass, paardebloemen en klaver alle gedijen in bluegrass. Deze kunnen echter worden vermeden door behandeling van het gazon van onkruid op een regelmatige basis.

Onderhoud

Bluegrass heeft voor de hand liggende voordeel als het gaat om het gazon onderhoud. Omdat bluegrass groeit langzaam en heeft de neiging om meer te spreiden worden dan de rechtopstaande groeiende zwenkgras, kan het minder vaak worden gemaaid. Bluegrass is ook minder gevoelig voor zuurgehalte van de bodem, waardoor het nodig all-around minder werk dan zwenkgras.

Slijtage

Terwijl zwenkgras en bluegrass zijn beide vrij tolerant ten opzichte van slijtage, bluegrass is meestal de eerste keuze voor sportvelden en andere plaatsen met zwaar verkeer. De trage groei en de rijke, groene kleur maken het een perfecte keuze voor gebieden als deze.

overeenkomsten

Zowel zwenkgras en bluegrass zorgen voor een rijke, groene kleur minstens acht tot negen maanden van het jaar. Hoewel beide overleven de koude vrij goed, bluegrass vooral gedijt in barre winterweer. Hoewel beide ga slapende en kunnen bruine bij extreem warm weer uitschakelt, kunt u rekenen op de volgende grassen weer groen worden, zodra de regen en koel weer terug.

Share This Post