Index / Bedrijf / Verschil tussen printkop en inktcartridge

Share This Post

Bedrijf

Verschil tussen printkop en inktcartridge

Inkjetprinters zijn klein, handig en overal verkrijgbaar. Er zijn verschillende stijlen, met inbegrip van printers die scannen, faxen en foto's afdrukken. Inkjet printers zijn samengesteld uit verschillende onderdelen zoals printkoppen en cartridges.

AdvertisementInkjetprinters zijn klein, handig en overal verkrijgbaar. Er zijn verschillende stijlen, met inbegrip van printers die scannen, faxen en foto's afdrukken. Inkjet printers zijn samengesteld uit verschillende onderdelen zoals printkoppen en cartridges. Terwijl de printkoppen en inktpatronen vergelijkbaar lijken, ze dienen verschillende functies en zijn verschillend geïnstalleerd.

printkop

De printkop van de printer zit onder de inktcartridges. Het duurt inktdruppels van uw cartridge en plaatst ze op precieze punten op een stuk papier. De printkop is het brein van het drukproces, terwijl de inktpatroon is het lichaam.

Inkt cartridge

De inktcartridge van de printer is het reservoir dat de vloeibare inkt houdt. Het ligt op de top van de printkop en beweegt mee met de printkop. De cartridge spuit inkt door de sproeiers aan de printkop.

Waar te kopen

Een printkop is moeilijker te vervangen. Echter, afhankelijk van de fabrikant, kunt u in staat om vervangende printkoppen te kopen en doe het zelf. Printkoppen worden afzonderlijk gekocht van inktpatronen. U kunt cartridges kopen bij de meeste retailers, maar printkoppen moeten meestal worden aangeschaft via het bedrijf van de printer.

Installatie

Inktpatronen zijn gemakkelijker te installeren dan printkoppen. Een cartridge vervangen is eenvoudiger en er zijn meestal aanwijzingen geschreven rechts op de printer. U moet de cartridge te plaatsen in zijn aangewezen koets en aanpassen totdat het past. Er zal gewoonlijk een stuk dat neerdaalt bovenop de cartridge in vast te houden.

software Maintenance

Handhaving van printkoppen zullen hun levensduur te verlengen. Controleer op uw computer voor een zelfreinigend methode via de software van de printer. Dit zal de cartridges en de printkoppen te reinigen. De software kan meestal worden gevonden door te klikken op de printer op de computer. Er zullen verschillende opties voor het onderhoud.

Het schoonmaken van Them Yourself

Als u niet over deze schoonmaken software hebt, kunt u de printkoppen te reinigen met een wattenstaafje. Verwijder de inktpatronen en wrijf de printkop met isopropylalcohol of heet water. Als er rubberen dichtingen op de printer, voorkomen dat de alcohol en het gebruik van warm water om ze niet uit te drogen. U kunt ook schoon uw inkt cartridges ook. Neem een ​​wattenstaafje met alcohol en reinig de onderkant van de cartridge waar de inkt naar buiten komt.

Share This Post