Index / wettelijk / Verschil tussen primaire en secundaire Authority

Share This Post

wettelijk

Verschil tussen primaire en secundaire Authority

Advocaten en paralegals uitvoeren van juridisch onderzoek hebben een ethische en wettelijke plicht om het onderzoek af te ronden zo uitgebreid en nauwkeurig mogelijk te maken. Het niet voldoende onderzoek kunnen juridische wanpraktijken vormen. Het i

AdvertisementAdvocaten en paralegals uitvoeren van juridisch onderzoek hebben een ethische en wettelijke plicht om het onderzoek af te ronden zo uitgebreid en nauwkeurig mogelijk te maken. Het niet voldoende onderzoek kunnen juridische wanpraktijken vormen. Het is essentieel om het verschil tussen primaire en secundaire gezag te begrijpen, als primaire gezag juridisch bindend kan zijn, terwijl secundaire autoriteit niet. Een uitgangspunt bij het uitvoeren van onderzoek wordt vaak overleg met wetgevende geschiedenis en recht beoordelingen, die vervolgens wijzen op de relevante wet- autoriteit, zoals de statuten en wetten.

Primaire Autoriteit Sources

Primaire autoriteit bronnen zijn officiƫle verklaringen die door de regering van elk van de drie takken: uitvoerende tak, bestaande uit verdragen en executive orders; wetgevende macht, bestaande uit constituties en statuten; en de rechterlijke macht, bestaande uit gevallen. Sommige eerste instantie verplicht is, wat betekent dat als het van toepassing is op het geval is, is juridisch bindend. Echter, sommige primaire autoriteit is slechts overtuigend. Verplichte primaire gezag omvat beslissingen van het Amerikaanse Hooggerechtshof in zowel de federale staat en de rechtbank voor zaken waarbij de federale wetgeving. Daarnaast staat hoogste rechterlijke instanties zijn verplicht autoriteiten over alle lagere rechtbanken.

Secundaire Autoriteit Bronnen

Secundaire instantie wordt alleen gebruikt voor overreding. Het is niet de wet, maar is vaak juridische commentaar of analyse van de wet. Voorkomende bronnen zijn juridische woordenboeken, verhandelingen, juridische tijdschriften, hornbooks (studie primers voor rechtenstudenten), wet beoordelingen, restatements (samenvattingen van de jurisprudentie) en jury instructies. Daarnaast is de primaire autoriteit die buiten de bevoegdheid van de behuizing als secundaire gezag.

Mate van Persuasion

Bij het maken van argumenten inzake juridisch gezag, is het belangrijk dat de bron van sterkte overtuiging identificeren. Sterke vormen van voortgezet gezag zijn rechterlijke beslissingen niet als primaire gezag. Bijvoorbeeld, hoewel een wet in Texas is niet verplicht in een andere staat, wanneer de zaak in kwestie heeft soortgelijke feiten, de staatswet in Texas zou worden beschouwd als een hoge mate van overreding hebben. Volgens Barbara Bintliff, dit is met name relevant in gevallen waarin twee staten delen dezelfde doctrines, zoals de gemeenschap van goederen wetten.

Onder verwijzing naar bronnen

Primaire autoriteit moet altijd worden aangehaald. U kunt ook secundaire autoriteit aanhalen als bronnen, afhankelijk van de bron. Zo kan bijvoorbeeld een sterke bronnen, zoals de wet beoordelingen en verhandelingen sterk aan te vullen uw argument. Bronnen zoals juridische woordenboeken kan worden gebruikt om te leren over delen van de wet en als een bron voor het vinden van de primaire instanties; ze worden echter beschouwd zwak bronnen en mag niet worden geciteerd.

Share This Post