Index / Cars / Verschil tussen Pontiac & Chevy Motors

Share This Post

Cars

Verschil tussen Pontiac & Chevy Motors

Pontiac en Chevrolet gebruikt afzonderlijke motor ontwerpen in hun voertuigen uit 1926 (het eerste jaar van Pontiac) door middel van het modeljaar 1981. In die jaren, deze twee General Motors divisies (en felle rivalen) bemand hun eigen technische af

AdvertisementPontiac en Chevrolet gebruikt afzonderlijke motor ontwerpen in hun voertuigen uit 1926 (het eerste jaar van Pontiac) door middel van het modeljaar 1981. In die jaren, deze twee General Motors divisies (en felle rivalen) bemand hun eigen technische afdelingen, en elke afdeling was verantwoordelijk voor de ontwikkeling, productie en assemblage van motoren voor zijn specifieke merk. In 1982, GM opdracht gegeven dat Pontiac beginnen met het gebruik van GM zakelijke motoren ontworpen en vervaardigd door Chevrolet. (Deze praktijk voortgezet tot het einde van het merk Pontiac in 2009)

Engine Color Identification

Pontiac en Chevrolet wilde hun motoren van elkaar te onderscheiden. Zij deden dit door het gebruik van licht en gemakkelijk te onderscheiden motorblok kleuren.
Pontiac motorblokken werden geschilderd een schaduw van blauw in de fabriek. Hoewel de schaduw hele geschiedenis door zijn veranderd, het bleef altijd blauw.
Chevrolet motoren oranje geschilderd in de fabriek, die aanleiding gaf tot de uitdrukking "Chevy Orange." Deze praktijk voortgezet tot het modeljaar 1977, toen Chevrolet zijn kleur engine verf veranderd naar blauw --- hoewel een andere tint blauw van Pontiac.

Pontiac Motoren

Alle Pontiac V-8 motor blokken 1959-1981 delen dezelfde fundamentele buitenafmetingen, ongeacht hun kubieke-inch verplaatsing, die kan variëren van 301 cubic inch tot 455 cubic inches.
Pontiac motoren zijn 27 inch breed van klepdeksel tot klepdeksel. Pontiac starters bevinden zich aan de bestuurderszijde onderkant van het motorblok. Pontiac oliefilters bevinden zich aan de passagierszijde onderkant van het motorblok.
Er is ook een identificatie aan de bestuurderszijde voorkant van de Pontiac blok, dat in blok is gegoten en zal de verplaatsing van de motor te vermelden: (a. 389 of 421 beschikt niet over deze identifier) ​​350, 400, 428 of 455. Een ander manier om een ​​Pontiac blok te controleren is om te kijken waar de fabriek montage gat voor de distributeur is. Alle Pontiac V-8s zijn voorzien van een distributeur gat in het blok aan de achterkant van de motor, in de buurt van het centrum, het meten van de kant van de bestuurder tot passagierszijde.

Chevrolet Motoren

Chevrolet V-8s zijn ofwel small-block of big-block. Een Chevrolet small-block is 22 inch breed van klepdeksel tot klepdeksel. Een Chevrolet big-block is 27 duim breed van klepdeksel tot klepdeksel. Chevrolet motoren hebben de starter aan de passagierszijde onderkant van het motorblok. Chevrolet oliefilters bevinden zich aan de bestuurderszijde onderzijde van het motorblok.
Chevrolet motoren zijn voorzien van een verhoogd pad aan de passagierszijde van het blok, waarbij de motor-ID's worden gestempeld en gevestigd. Dit is een eenvoudige manier om een ​​Chevrolet motor te onderscheiden van een Pontiac motor, die niet een verhoogd pad heeft. Een andere methode is de locatie van de verdeler. Small-block Chevrolet distributeurs binnen via een opening in de achterkant van het inlaatspruitstuk, niet rechtstreeks in het blok als in een Pontiac.

VIN

Beginnend in 1971, Pontiac en Chevrolet begonnen met het identificeren van de motor in elk voertuig geïnstalleerd door een alpha karakter in de vijfde positie van het VIN. Als u probeert om een ​​originele motor te identificeren om een ​​auto, zijn er naslagwerken dat deze alpha karakter kan decoderen voor u. Dit VIN decodering bijzonder nuttig bij 1977-1981 Pontiac, omdat sommige van deze auto eigenlijk kwam Chevrolet motoren.

Verder onderzoek

"Pontiac Musclecar prestaties in 1955-1979" door Pete McCarthy is een uitstekend boek, met tientallen foto's van Pontiac blokken en een volledige lijst van de motor ID's voor deze jaren.
"Catalogus van Chevy V-8 motor Casting Numbers 1955-1993 en Stamped nummers" door Cars and Parts magazine heeft gedetailleerde fotografie van Chevrolet motoren en motor ID's voor deze jaren.
Beide naslagwerken zijn nog steeds in de publicatie.

Share This Post