Index / Huis / Verschil tussen Polyurethaan & Urethaan

Share This Post

Huis

Verschil tussen Polyurethaan & Urethaan

Er zijn een aantal chemische stoffen die worden gebruikt in verschillende bouwproducten in verschillende transacties. Soms kan het verwarrend zijn wanneer twee soortgelijke chemicaliën maken deel uit van de totale samenstelling van een product - zoal

Advertisement

Er zijn een aantal chemische stoffen die worden gebruikt in verschillende bouwproducten in verschillende transacties. Soms kan het verwarrend zijn wanneer twee soortgelijke chemicaliën maken deel uit van de totale samenstelling van een product - zoals urethaan en polyurethaan. Weten hun verschillen kunnen helpen een individu een meer opgeleide keuze bij de aanschaf van diverse producten voor thuis en op kantoor projecten.

Basics

Op het meest basale niveau polyurethaan is niets meer dan een polymeer, dat & ldquo;. Een chemische verbinding of mengsel van verbindingen gevormd door polymerisatie en in hoofdzaak uit herhalende structuureenheden bestaande, "volgens Merriam Webster Dictionary Deze herhalende eenheden zijn urethaan, die een chemische groep bestaande uit een specifieke groep van atomen - waaronder twee zuurstof, een stikstof, één koolstof en één waterstofatoom -. gerangschikt in een bepaald patroon technisch urethaan slechts een chemische groep en polyurethaan is een materiaal dan bevat veel urethaangroepen, volgens geavanceerde urethane.

Functie

Het doel van urethanen - of meer specifiek, polyurethanen - dienen voor het creëren materialen in diverse huishoudelijke en commerciële toepassingen die veel sterker zijn dan hun basiscomponenten. Specifiek worden polyurethanen gebruikt bij het maken ultraduurzame, langdurig gebruik producten kan worden aangepast aan diverse omstandigheden, zoals extreme hitte of extreme koude. Aangezien het een chemisch mengsel van urethanen en andere componenten kunnen polyurethanen worden aangepast aan vrijwel elke situatie.

Gebruiken

Polyurethaan producten worden gebruikt in letterlijk duizenden toepassingen. Polyurethaan kunnen worden gebruikt in lage-dichtheidsschuim zoals bekleding of bekleding van auto zitplaatsen of elastomeren gebruikt in schoenen voor de opvulling. Het kan ook worden gebruikt voor afdichtingen en pakkingen en om te vormen harde kunststoffen, die duurzamer dan gewone kunststof of synthetisch rubber zijn. In het huis, is polyurethaan het meest gevonden in een vernis of sealer voor hardhouten vloeren, kasten en andere houten oppervlakken, omdat het zorgt voor een stoere jas over het hout te beschermen tegen krassen en vocht.

Misvatting

Er is niet veel verschil tussen een product en een urethaan polyurethaanproduct. Hoewel de algemene chemische structuur van produkten kunnen variëren afhankelijk of ze worden gebruikt voor opvulling, kunststof, lak of één van de vele honderden dingen, ze bevatten urethanen. De term & ldquo; poly & rdquo; betekent eenvoudig dat er meerdere urethanen in een product, en kwam in het verleden door het feit dat de primaire chemische groep binnen de polymeren was urethaan. De term "polyurethaan" kan enigszins misleidend zijn gezien het feit dat het in principe niets anders is dan een chemische groep die een aantal urethanen in zich heeft, maar kan verschillen in bepaalde eigenschappen.

Duurzaamheid

Het belangrijkste verschil polyurethaan producten en producten urethaan is het aantal urethanen binnen het feitelijke product zelf. Polyurethaan wordt gemaakt op de intermoleculaire niveau, en het oude gezegde over een keten sterk zijn vanwege de meerdere links, houdt het hier hetzelfde. Kortom, polyurethanen zijn veel duurzamer en kan worden gevormd tot een grotere mate van toepassingen dan urethaan kan leiden tot harder, sterker en langduriger producten afhankelijk van hoeveel urethanen worden toegevoegd en welke specifieke producten fabrikant wensen.

Share This Post