Index / Hobby's, Games & Toys / Verschil tussen Man & Vrouw Wolf Spiders

Share This Post

Hobby's, Games & Toys

Verschil tussen Man & Vrouw Wolf Spiders

De wolf spider is een eenzame spinachtige, vaak gevonden in de tuin of in het huis. Hoewel sommige soorten zijn relatief groot, zelden het spin bijt tenzij lastiggevallen door het hanteren. Het heeft uitstekende gezichtsvermogen en is een behendig ja

AdvertisementDe wolf spider is een eenzame spinachtige, vaak gevonden in de tuin of in het huis. Hoewel sommige soorten zijn relatief groot, zelden het spin bijt tenzij lastiggevallen door het hanteren. Het heeft uitstekende gezichtsvermogen en is een behendig jager. Vrouwtjes vrijgeven feromonen om mannen tijdens verkering en het identificeren van het verschil tussen mannelijke en vrouwelijke wolf spiders kan alleen worden gedaan door het observeren van bepaalde kenmerken bij volwassenen te trekken wanneer ze verschillende stadia van seksuele rijpheid bereiken.

Geslachtsrijp in Wolf Spiders

Voordat de verschillen tussen de mannelijke en vrouwelijke wolfspin identificeren, is het noodzakelijk om eerst na te gaan of de individuele zijn waargenomen is een volwassen spin, anders de enige manier om nauwkeurig vast verschil zou door de analyse van de chromosomen. Bij volwassenen zijn er enkele gedrag of het uiterlijk kenmerken die aanwijzingen van geslachtsidentificatie kan leveren. Deze kenmerken zijn prominent aanwezig tijdens de seksuele rijpheid, dat plaatsvindt na de laatste vervelling van de jonge spin. De rui proces omvat de spin afstoten van de oude, exoskeleton, dat wordt vervangen door een nieuwe. Eenmaal geslachtsrijp, is de spin niet meer vervellen. De rui proces kan worden waargenomen door het houden van een jonge wolf spider (onvolwassen spinnen kleiner zijn dan de volwassenen van een specifieke, geïdentificeerde soorten) in gevangenschap en het bestuderen van het tot het klaar is om te ruien.

Mannelijke Wolf Spider

Het identificeren van een mannelijke wolf spider is gemakkelijker gedaan dan het vrouwtje. Een manier om een ​​mannelijke spin erkennen de gezwollen pedipalps of palpen ziet, aan de voorzijde van het lichaam. Dit zijn de uiteinden van wat eruit arm worden gehouden voor de weg. Deze palpen houdt het sperma dat zal worden overgedragen aan de buik van het vrouwtje. Zodra pedipalps een jong mannetje zwellen, is het vaak slechts een molt verwijderd van volwassenheid. Vrouwelijke spinnen hebben pedipalps, maar ze dragen niet de gezwollen tips zoals die van de volwassen mannetjes.

Vrouwelijke Wolf Spider

Het identificeren van de vrouwtje kan moeilijker zijn tenzij de aanwezigheid van de epigynum, het gebied op het ventrale oppervlak (onderkant) van haar buik dat het sperma bevat wordt gezien. Dit kan met een vergrootglas terwijl de spin in een glazen pot of flesje. Deze kleine, ductlike structuur kan worden gezien waar de cephalothorax (voorste deel van het lichaam) is verbonden met de buik (achterkant segment). Wolvin spinnen dragen hun ei-zakjes op hun buik en toen de spinnetjes uitkomen, ze draagt ​​hen voor een week of twee, vaak honderden tegelijk. Dit is een concrete manier om een ​​vrouwelijke wolf spider omdat de mannetjes niet deelnemen aan het dragen van de jongeren te identificeren.

Levensduur van de Mannelijke en Vrouwelijke Wolf Spiders

Een andere, minder voor de hand liggende verschil tussen mannelijke en vrouwelijke wolf spinnen is hun levensduur. De meeste soorten van wolfsspin zal leven tot vijf jaar, de mannelijke sterven na de eerste dekking, in de zomer van haar volwassenheid en het vrouwtje kunnen leven tot meer een jaar na haar eerste zwangerschap.

Share This Post