Index / Hobby's, Games & Toys / Verschil tussen Man & Vrouw Lions

Share This Post

Hobby's, Games & Toys

Verschil tussen Man & Vrouw Lions

Lions vertegenwoordigen het hoogtepunt van de kat ter wereld. Hoewel deze prachtige en vereerd wezens eenmaal zwierven over de hele wereld, zijn ze nu alleen te vinden in delen van Afrika bezuiden de Sahara, plus een kleine populatie van de Aziatisch

Advertisement



Lions vertegenwoordigen het hoogtepunt van de kat ter wereld. Hoewel deze prachtige en vereerd wezens eenmaal zwierven over de hele wereld, zijn ze nu alleen te vinden in delen van Afrika bezuiden de Sahara, plus een kleine populatie van de Aziatische leeuwen in het Gir Forest of India. Er zijn een aantal verschillen tussen mannelijke en vrouwelijke leeuwen, waaronder de fysieke kenmerken, hun rol in de sociale structuur en het pad hun leven.

Verschillen in fysieke eigenschappen

Mannelijke leeuwen beschikken over een iconische manen hun hoofd omringt; vrouwtjes niet. De kleur van de manen geeft zowel leeftijd en dapperheid. Volgroeid mannetjes wegen tussen de 330 en 550 lbs .; vrouwtjes wegen tussen de 265 en 395 pond. Mannetjes kunnen een lengte van 10 voet (inclusief staart) te bereiken, en vrouwen zijn over het algemeen minder dan 9 voet in lengte. Beide geslachten bereiken ongeveer 4 voet in hoogte. In het wild, de mannetjes meestal leven van 12 jaar; vrouwen gemiddeld 15 jaar.

Geslacht make-up van een Pride

Lions, als enige sociale katten, leven in groepen genoemd prides. Prides bestaan ​​uit drie tot 40 leeuwen, met 15 zijnde het gemiddelde. Hiervan katten, er over het algemeen slechts een of twee mannetjes. Vrouwtjes vaak blijven bij hun geboorte trots voor het leven; mannetjes verlaten na twee tot vier jaar.

Verschillen in Pride Verantwoordelijkheden

Mannetjes zijn primair verantwoordelijk voor de veiligheid van hun trots. Terwijl ze zullen deelnemen aan de jacht, ze besteden het grootste deel van hun tijd op de beveiliging patrouilles. Zij zullen hun trots's grondgebied, die kan oplopen tot 100 vierkante mijl te verdedigen. Vrouwtjes zijn primair verantwoordelijk voor de jacht, die doorgaans optreedt na donker. Zij zijn ook de primaire verzorgers voor leeuwenwelpen. Het eten hiërarchie mannetjes eerst, gevolgd door de vrouwtjes en dan welpen.

het opvoeden van kinderen

Vrouwelijke leeuwen hebben nesten van 1-6 welpen, met een gemiddelde van 2-4. Deze welpen meestal weegt 2-4 pond. bij de geboorte. De vrouwtjes van een trots alle bevallen op hetzelfde moment. Ze co-raise cubs de trots, waaronder zuigen elkaars welpen. De welpen bereiken onafhankelijkheid in ongeveer twee jaar oud. De rol van de man in het opvoeden van kinderen is in de eerste plaats bescherming. Echter, als gevolg van de schaarste aan voedsel en aanvallen van andere mannetjes, ongeveer 60 tot 70 procent van alle welpen sterven binnen deze twee jaar.

Verschil in het leven van Mannetjes

In tegenstelling tot vrouwen, mannen laten hun geboorte is trots op tussen de twee tot vier jaar oud. Ze vormen aanvankelijk groepen of coalities met andere jonge mannen uit hun trots. Gedurende deze periode, de mannetjes rondlopen terwijl vordert in de richting van volledige rijpheid. Bij het bereiken van volwassenheid, zoeken ze hun eigen Prides te vestigen door de overname van andere prides. Als ze succesvol zijn bij het verdrijven van de mannetjes een trots zijn, ze snel dood alle welpen de trots van. Dit wordt gedaan, zodat ze vervolgens kunnen paren en verwekken van hun eigen welpen. De moord is nodig omdat vrouwen niet opnieuw zullen paren totdat hun jongen te bereiken ongeveer twee jaar oud, en de mannelijke leeuw zal met de trots voordat hij wordt gerund uit door nieuwe mannelijke uitdagers blijven slechts twee tot drie jaar.

Share This Post