Index / Onderwijs / Verschil tussen Man & Vrouw Lieveheersbeestjes

Share This Post

Onderwijs

Verschil tussen Man & Vrouw Lieveheersbeestjes

Lieveheersbeestjes, ook wel bekend als lieveheersbeestjes en dame kevers, zijn kleine, rode insecten geliefd bij boeren en gevreesd door bladluizen. Ondanks hun naam, kunnen lieveheersbeestjes mannelijk of vrouwelijk zijn, maar het is niet altijd mak

Advertisement

Lieveheersbeestjes, ook wel bekend als lieveheersbeestjes en dame kevers, zijn kleine, rode insecten geliefd bij boeren en gevreesd door bladluizen. Ondanks hun naam, kunnen lieveheersbeestjes mannelijk of vrouwelijk zijn, maar het is niet altijd makkelijk om ze uit elkaar te houden.

Lieveheersbeestjes zijn niet alleen vrouwen, en men kan het geslacht van een lieveheersbeestje niet bepalen door het tellen van de zwarte vlekken.

Man lieveheersbeestjes zijn kleiner dan vrouwelijke lieveheersbeestjes. Lieveheersbeestjes variƫren in grootte van 1 mm tot 10 mm, volgens www.ladybuglearningzone.com.

Als twee lieveheersbeestjes zijn paring, dan is het gemakkelijk om te vertellen welke is mannelijk en welke is vrouw. Tijdens de paring, de mannelijke vrouwelijke monteren van achteren. Het mannetje zal waarschijnlijk kleiner dan het vrouwelijk zijn.

Als twee lieveheersbeestjes paring niet, dan is een microscoop nodig om het geslacht van een lieveheersbeestje definitief te identificeren. Deze taak wordt meestal uitgevoerd door getrainde wetenschappers.

Er zijn ongeveer 5000 soorten lieveheersbeestjes, volgens de National Geographic. Lieveheersbeestjes geen planten eten, maar ze eten bladluizen en andere plagen die gewassen bedreigen. Dit maakt lieveheersbeestjes erg populair bij de boeren.

Share This Post