Index / Gezondheid / Verschil tussen lintworm & Ringworm

Share This Post

Gezondheid

Verschil tussen lintworm & Ringworm

Lintworm en ringworm vergelijkbaar doordat ze parasitaire middelen die infecties veroorzaken bij mensen en huisdieren. Maar ze hebben wel een paar belangrijke verschillen. Beschrijving Lintworm concentreert in het lichaam, gewoonlijk in het spijsvert

Advertisement

Lintworm en ringworm vergelijkbaar doordat ze parasitaire middelen die infecties veroorzaken bij mensen en huisdieren. Maar ze hebben wel een paar belangrijke verschillen.

Beschrijving

Lintworm concentreert in het lichaam, gewoonlijk in het spijsverteringskanaal. Ringworm, anderzijds, infecteert de huid. In tegenstelling lintworm, die eigenlijk een soort worm, ringworm is een schimmel.

Oorzaken

Een lintworm infectie is gecontracteerd door het eten van rauw of onvoldoende verhit vlees. Ringworm, die gedijt in warme, vochtige gebieden, wordt verspreid met lichamelijk contact.

symptomen

Een persoon met lintworm geen symptomen te geven. Iemand met ringworm, heeft echter meestal een rode, jeukende uitslag in de vorm van een ring.

Diagnose

Lintworminfectie kan worden gedetecteerd door het onderzoeken van de ontlasting van de patiënt wormen. Ringvormige huiduitslag zijn meestal aanwijzingen ringworm infectie.

Behandeling

Lintwormen worden behandeld met medicijnen zoals niclosamide, praziquantel en albendazole die kunnen worden genomen door de mond. Ringworm infecties kunnen worden behandeld met crèmes die kunnen worden gekocht zonder voorschrift.

Share This Post