Index / wettelijk / Verschil tussen kapitaal Moord & First Degree Murder

Share This Post

wettelijk

Verschil tussen kapitaal Moord & First Degree Murder

Kapitaal moord en moord met voorbedachten rade zijn soortgelijke misdrijven. Het verschil tussen de twee is gebaseerd op de bijzondere omstandigheden en de straf ontvangen van de rechtbank door de moordenaar. De overheid moet bewijzen dat de verdacht

AdvertisementKapitaal moord en moord met voorbedachten rade zijn soortgelijke misdrijven. Het verschil tussen de twee is gebaseerd op de bijzondere omstandigheden en de straf ontvangen van de rechtbank door de moordenaar. De overheid moet bewijzen dat de verdachte de moord gepleegd, dat de moord werd met voorbedachten rade en gedaan met opzet, of dat het werd gedaan met volledige roekeloze minachting voor menselijk leven. Het vonnis wordt voorgeschreven door de wet en of de verdachte wordt veroordeeld tot de doodstraf, hangt af van bijzondere omstandigheden.

First Degree Murder

Texas strafrecht bepaalt eerste graad moord in de manier waarop veel andere landen doen. Eerste graad moord met voorbedachten rade, waarop de strafrechtelijke gedachte over de komende tijd criminaliteit betekent. Het is een bewuste, wat betekent dat de misdadiger de misdaad uitgevoerd in volle besef van wat hij of zij aan het doen was. "Met voorbedachte rade" betekent hetzelfde, de doelbewuste, geplande nemen van het leven van een persoon, zonder rekening te houden met het recht van die persoon om het leven. De California strafwetboek omvat moord met het gebruik van een explosief, een massavernietigingswapen,-pantser doordringende munitie, gif, op de loer, marteling of moord door middel van het afvoeren van een vuurwapen van een auto met de bedoeling om te doden in de definitie van moord met voorbedachten rade.

Straf

Straf voor moord met voorbedachten rade is ernstig, die een lange tijd in de gevangenis, tot aan het uiterste van een levenslange gevangenisstraf. Het doel van de straf is net zo goed aan het publiek te beschermen tegen een gevaarlijk persoon als het is om de moordenaar te straffen.

hoofdmoord

Kapitaal moord is moord, waarvoor de doodstraf bij wet is toegestaan, volgens de Wet woordenlijst. Californië en Texas en andere staten met de doodstraf meestal te machtigen de uitvoering voor moord die wordt verergerd door bijzondere omstandigheden, bijvoorbeeld de moord op een vrede officier of brandweerman, terwijl die persoon op plicht was.

Speciale omstandigheden

Bijzondere omstandigheden zijn onder andere moord opzettelijk gepleegd tijdens het plegen van een misdrijf misdaad, zoals verergerde seksuele aanval, brandstichting, ontvoering of andere soortgelijke misdrijven. Het bevat ook vermoorden voor betalen en het betalen van iemand om een ​​moord, moord te plegen terwijl ontsnappen gevangenis en moord van een kind onder de leeftijd van zes. Meerdere moorden, moord met geweren, moord tijdens een overval of verkrachting en moord, terwijl het kapen van een vliegtuig worden ook beschouwd als bijzondere omstandigheden die zouden leiden tot de doodstraf.

Share This Post