Index / tech / Verschil tussen Kalium & Kaliumcitraat

Share This Post

tech

Verschil tussen Kalium & Kaliumcitraat

Er zijn vele zouten die worden geproduceerd wanneer kalium reageert met metalen of andere verbinding. Deze zouten omvatten kaliumchloride, kaliumjodide en kaliumcitraat. Hoewel het is verkregen uit kalium, kaliumcitraat verschilt van het in verschill

AdvertisementEr zijn vele zouten die worden geproduceerd wanneer kalium reageert met metalen of andere verbinding. Deze zouten omvatten kaliumchloride, kaliumjodide en kaliumcitraat. Hoewel het is verkregen uit kalium, kaliumcitraat verschilt van het in verschillende manieren.

Vorming

Kalium en kaliumcitraat worden gevormd door twee verschillende processen. Kalium is een alkalimetaal en een ionisch zout in de natuur. Het wordt vaak gevonden opgelost in zeewater en kunnen worden gewonnen uit andere mineralen. Het ziet er zilver-wit. Kaliumcitraat, daarentegen, is een zout gevormd wanneer kalium reageert met citroenzuur. Het is meestal wit van kleur en heeft een zoute smaak.

Reactie met water en door de lucht

Kalium reageert exotherm met water. Ze reageert hevig en het verdringt zelfs waterstof. De reactie leidt tot de productie van waterstofgas en kaliumhydroxide. Kalium is ook zeer reactief met zuurstof. Indien verlaten blootgesteld aan lucht, zal kalium reageren met zuurstof tot kalium oxide.

Kaliumcitraat reageert niet met water of zuurstof onder normale omstandigheden. Het hoeft niet weg van lucht worden opgeslagen, aangezien er geen reactie tussen de twee.

Bestedingen

Kalium heeft een aantal toepassingen, zowel industrieel en huishoudelijk. Het reageert met water en andere chemicaliën kaliumhydroxide, een sterke base gebruikt om zuur te neutraliseren vormen. Een van de verbindingen, kaliumchromaat, wordt gebruikt in vele industrieën, met name bij de bereiding van inkten, vuurwerk, vliegenpapier. Het wordt ook gebruikt door planten om waterverlies in de stomata regelen. Kalium is eveneens een belangrijk mineraal in ons lichaam. Het controleert zuurgraad, osmotische balans, bloeddruk en wat spieren activiteiten.

Kaliumcitraat wordt gebruikt om een ​​aantal aandoeningen zoals urine pijn. Wanneer ze worden ingenomen, is kaliumcitraat snel geabsorbeerd. Vervolgens wordt uitgescheiden als koolstof in de urine. Dit maakt de pijn van urineren voor patiënten die deze voorwaarde. Het wordt ook voorgeschreven ter voorkoming van nierstenen vormen.

Beschikbaarheid

Kaliumcitraat wordt vaak gevonden in apotheken en farmaceutische producten. Het is meestal te vinden als een pil. Kalium wordt in de meeste industrieën, en in verschillende verbindingen zoals kaliumchloride of kaliumjodide. Het is ook in sommige medicijnen.

Share This Post