Index / Kunst en Vermaak / Verschil tussen EF & AF objectieven

Share This Post

Kunst en Vermaak

Verschil tussen EF & AF objectieven

Bij het zoeken naar een nieuwe lens voor uw camera, zul je blijven komen over de termen "EF" en "AF" in de productbeschrijvingen. Het is een veel voorkomende misvatting dat deze twee acroniemen verwijzen naar verschillende dingen, zoal

AdvertisementBij het zoeken naar een nieuwe lens voor uw camera, zul je blijven komen over de termen "EF" en "AF" in de productbeschrijvingen. Het is een veel voorkomende misvatting dat deze twee acroniemen verwijzen naar verschillende dingen, zoals je vaak zult vinden ze allebei verkrijgbaar in dezelfde lens. EF staat voor Electro-Focus en is een eigen-lens montage-technologie, terwijl AF gewoon staat voor Auto-Focus.

Geschiedenis

Sinds 1987 hebben camera's vervaardigd door de multinational beeldvorming en optische apparaten bedrijf Canon Inc. het gebruik van een lens montage systeem dat bekend staat als "EF" of Electro-Focus gemaakt. Deze gepatenteerde systeem was een stap voorwaarts in de camera-technologie van de FD mount, zijn voorganger, die mechanische verbindingen tussen de camerabody en de lens gebruikt voor het regelen van de optica (focus, diafragma).

De EF-vatting heeft geen dergelijke mechanische verbindingen en in plaats daarvan vertrouwt op elektrische impulsen overgebracht van de camera body aan de macht motoren gebouwd direct in de lens zelf. Deze nieuwe montagesysteem luidde EOS Canon (Electro-Optical System) familie van camera's en kon het bedrijf om hun AF, of auto-focus verder te ontwikkelen systemen.

Met lens mechanismen niet langer afhankelijk van de camera body ze werden vastgemaakt aan, auto-focus ontwikkelingen kwam snel. Omdat de focus motoren binnen de lenzen verhuisden, konden ze worden verfijnd om efficiënter te werken en nauwkeurig --- op maat toegesneden op elk specifiek model --- en waren niet onderworpen aan de mechanische verslechtering van hun aansluitingen in de tijd.Kenmerken

Bijna alle EF-objectieven voorzien van een aparte zoom en focus ringen, evenals een afstand / schaal venster voor het weergeven van de brandpuntsafstand. Ze beschikken ook over een snelle en nauwkeurige autofocus mogelijkheden, met een high-end camera lichamen waardoor tot 41 verschillende gebieden van multi-point focus.

Beeldstabilisatie is een verwante technologie die beschikbaar is in de meeste van de EF lenzen, die subtiele optische aanpassingen maakt op de vlieg om te compenseren voor de minderjarige kriebels en schudt van opnamen uit de hand.

EF lenzen kunnen ook worden uitgerust met front-schroefdraad filters, en veel modellen bieden ook ondersteuning voor innerlijke drop-in filters en achteraan gemonteerde gelatine houders.

De grotere EF objectieven zijn voorzien van een statiefaansluiting en zonnekap mount voor veiliger schieten.

Om te helpen bij snel bevestigen EF-objectieven om uw camera, wordt elke lens gemarkeerd met een opvallende bevestiging markering in de buurt van de back-end die je helpt om de lens op de juiste positie voor de aansluiting met de camera body.Soorten en Identificatie

De EF lens familie is uitgegroeid tot twee soorten, en vele individuele modellen, waaronder prime (één brandpuntsafstand) en standaard zoomlenzen (multiple brandpuntsafstanden) bevatten.

Het eerste type is de standaard EF-specificatie die gemakkelijk kunnen worden geïdentificeerd door zijn gehechtheid markering, die eruit ziet als een ronde rode markering op deze originele lenzen.

Het tweede type is een variant genaamd de EF-S (voor "Short back focus") die werd geïntroduceerd in 2003. EF-S objectieven over een kortere afstand tussen het uiteinde van de lens en de beeldsensor, waardoor kleinere lens behuizingen en lichtere lenzen. De techniek is bijzonder geschikt voor groothoekopnamen en slechts monteerbaar op camera's die de te ondersteunen; oudere camera's die alleen de standaard EF objectief steun onderstel zal niet in staat om gebruik te maken van de EF-S objectieven als gevolg van mechanische onverenigbaarheden te maken.

De makkelijkste manier om een ​​EF-S objectieven te identificeren is opnieuw door zijn gehechtheid markering, die de vorm van een wit vierkant op deze modellen.voordelen

De EF en EF-S objectieven serie is een van de industrie de beste, en de premie "L" (voor "Luxury") lijn van EF-objectieven is het toppunt van Canons optische technologie. Deze lenzen zijn direct herkenbaar aan hun witte en rode kleuren.

In de praktijk, alle EF-objectieven zijn duurzaam en veelzijdig, waardoor voor een uitstekende kwaliteit opnamen in vrijwel alle omstandigheden.

Daarnaast is de beeldstabilisatie systeem beschikbaar op de meeste EF-objectieven is perfect voor hand-held fotografie, omdat het corrigeert een groot deel van de onscherpte en andere optische achteruitgang die kunnen optreden als gevolg van instabiele opnameomstandigheden.overwegingen

Dus terwijl AF (autofocus) technologie is beschikbaar op bijna elke camera en lens-systeem op de markt, de EF afkorting verwijst specifiek naar een eigen montagesysteem gemaakt door Canon, en dus de lenzen en de voordelen ervan zijn alleen bedoeld voor Canon-camera's, hoewel adapters bestaan ​​om bepaalde objectieven worden gebruikt op andere camera's.

Met ingang van 2010, de EF en EF-S objectieven gezinnen variëren in prijs van rond de $ 500 USD tot meer dan $ 10.000 USD nieuw, en vertegenwoordigen een overeenkomstige reeks van de kwaliteit van entry-level tot de absolute top-of-the-line professioneel niveau.

Share This Post