Index / Careers & Work / Verschil tussen een CNA, LPN & RN

Share This Post

Careers & Work

Verschil tussen een CNA, LPN & RN

De belangrijkste verschillen tussen gecertificeerde verpleegkundige assistenten (CNA), licentie praktische verpleegkundige (LPN) en een geregistreerde verpleegkundige (RN) zijn in onderwijs en opleiding, rechten, certificeringen of licenties en salar

AdvertisementDe belangrijkste verschillen tussen gecertificeerde verpleegkundige assistenten (CNA), licentie praktische verpleegkundige (LPN) en een geregistreerde verpleegkundige (RN) zijn in onderwijs en opleiding, rechten, certificeringen of licenties en salaris. Als u besluiteloos over een carrière in de verpleging zijn, een goede manier om te beginnen is om een ​​CNA worden. Op dit niveau krijg je een goed gevoel voor de verpleging te krijgen, is het niet een diploma nodig en zeer weinig natuurlijk het werk nodig is.

Onderwijs

Om een ​​gecertificeerd verpleegkundig assistent te worden, moet u een middelbare school diploma of gelijkwaardig te hebben. Je wordt verplicht om een ​​twee tot zes maanden durende programma bij te wonen door middel van een community college, handel school of ziekenhuis. De benodigde tijd hangt af van de eisen van uw staat.

Een licentie praktische verpleegkundige moet zijn afgestudeerd aan de middelbare school en is nodig om een ​​jaar goedgekeurd trainingsprogramma dat cursussen in de theorie en de klinische praktijk omvat voltooien. Deze programma's zijn meestal beschikbaar via de lokale handel scholen, community colleges of junior colleges.

Om een ​​geregistreerde verpleegkundige te worden, moet je een middelbare school diploma of gelijkwaardig te hebben. U moet een associate's degree, een bachelor's of Science graad in de verpleegkunde of een verpleegkundige diploma te hebben. Dit proces kan twee tot vijf jaar in beslag nemen.

taken

De taken van een CNA omvatten over het algemeen de dagelijkse zorg behoeften van patiënten, dingen zoals baden, aankleden, voeden, waarbij temperaturen en bed maken. Zij werken onder het toezicht van de verpleging en ziekenhuispersoneel.

Een LPN kan ook nodig zijn om een ​​aantal van deze taken uit te voeren, maar over het algemeen hebben ze meer verantwoordelijkheden en taken is dan een CNA. Zij zijn verantwoordelijk voor het maken en rapporteren van de vitale functies van de patiënt, geven van injecties, medicijnen toedienen, monitoring katheters en wondverzorging. LPNs richting van geregistreerde verpleegkundigen en artsen.

Naast het uitvoeren van de taken van een LPN, zal RNS grafieken patiënt te behouden en zal samenwerken met artsen voor het ontwerpen en implementeren van een plan voor de gezondheidszorg voor patiënten. Zij hebben de kennis om te presteren en diagnostische tests te analyseren, te bedienen ziekenhuisapparatuur. RNS zal werken met patiënten en hun families om hen te informeren over hun ziekte en hoe om het te beheren. Veel verpleegkundigen hebben zeer weinig contact met de patiënten en zijn in een toezichthoudende rol, het toezicht op CNA's en LPNs en het toewijzen van taken.

Salaris

Volgens het Amerikaanse Bureau of Labor Statistics, Certified Nursing assistenten of assistenten verpleegkundige, worden betaald een gemiddelde uurloon van $ 11,46 in mei 2008. Dit percentage is afhankelijk van de ervaring, de werkgever en de locatie.

Volgens onderzoek gedaan door PayScale, zal een vergunning gegeven praktische verpleegster $ 27.311 tot $ 39.675 te maken jaarlijks met minder dan een jaar ervaring. Een LPN met 20 of meer jaar ervaring zal $ 33.664 tot $ 47.035 per jaar te maken.

Volgens onderzoek gedaan door PayScale, zal een erkende verpleegkundigen met minder dan een jaar ervaring $ 38.521 tot $ 53.548 per jaar te maken. Een RN met 20 of meer jaar ervaring zal $ 50.426 tot $ 72.076 per jaar te maken.

Certificaten en Licenties

Na afloop van de cursus werk dat nodig is, moet een CNA een verplichte toestand certificering examen.

Een LPN moet voldoen aan de Nationale Raad Licensure Onderzoek of NCLEX-PN, om een ​​LPN licentie te verkrijgen.

Een RN moet voldoen aan de Nationale Raad Licensure Onderzoek of NCLEX-RN, een geregistreerde verpleegkundige licentie te verkrijgen.

De testen zijn vergelijkbaar. Echter, de NCLEX-RN heeft meer vragen en daarom zal waarschijnlijk langer duren.

kwaliteiten

CNA's, LPNs en RNS nodig hebt om een ​​soort, meelevende en zorgzame houding ten opzichte van patiënten. Zij hebben behoefte aan flexibiliteit in hun werktijden en bereid om feestdagen te werken indien nodig te zijn. Een succesvolle verpleegkundige op elk niveau beschikt over goede communicatieve vaardigheden en kan gemakkelijk orders en richting te nemen van superieuren.

Share This Post