Index / Huisdieren / Verschil tussen de Man & Vrouw Roach

Share This Post

Huisdieren

Verschil tussen de Man & Vrouw Roach

Met meer dan 4.500 soorten kakkerlak in de wereld, zijn slechts een handvol beschouwd als ongedierte. Verschillende soorten presteren goed in gevangenschap - een paar soorten worden als huisdier gehouden, terwijl anderen worden gefokt als feeders voo

Advertisement

Met meer dan 4.500 soorten kakkerlak in de wereld, zijn slechts een handvol beschouwd als ongedierte. Verschillende soorten presteren goed in gevangenschap - een paar soorten worden als huisdier gehouden, terwijl anderen worden gefokt als feeders voor andere soorten huisdieren. Common huisdier soorten zijn de Madagascar sissende kakkerlak, dood hoofd voorn en Indiase domino voorn. Geslachtsbepaling je kakkerlakken is het van belang of ze huisdieren of feeders: voor feeders, is het belangrijk om te weten welke kakkerlakken te voeden om uw huisdier; bij het fokken feeder kakkerlakken voor reptielen of andere huisdieren, voeden mannelijke kakkerlakken standaard is om te beschermen tegen het risico van het voeden van een zwangere vrouw voorn. Geslachtsbepaling huisdier kakkerlakken kunt u voor te bereiden of te verminderen potentiƫle fokkerij.

Madagascar sissende kakkerlakken

Madagascar sissende kakkerlakken behoren tot de meest gehouden huisdier soorten. Deze grote kakkerlakken te bereiken 2 tot 4 centimeter in lengte en gebrek vleugels. De Madagascar sissende kakkerlakken seksueel dimorf, wat betekent dat mannen en vrouwen verschillen in uiterlijk. In vergelijking met andere huisdier voorn soorten, de Madagaskar sissende kakkerlak is veel gemakkelijker om seks gewoon door te kijken.

Deze soort heeft zichtbaar hoorns, genoemd knobbeltjes, op het hoofd van het insect. Mannetjes 'knobbels zijn zeer groot en uitgesproken, terwijl de vrouwtjes zijn kleiner en gladder.

antennes mannetjes zijn hariger in uiterlijk dan de vlotte antennes van de vrouwen; echter, kan deze eigenschap niet makkelijk voor iedereen duidelijk.

Een derde verschil tussen mannetjes en vrouwtjes van deze soort gedrag. Mannetjes worden nogal agressief met elkaar; zij rammen elkaar met hun knobbels of "push elkaar met hun buik."

ventrale Sexing

Niet alle kakkerlakken kunnen worden gesekst gewoon door te kijken naar hen, maar over het algemeen volgroeide volwassen vrouwtjes zijn groter dan hun mannelijke collega's. Net als in veel andere insecten, de grotere vrouwelijke formaat maakt voor de voortplanting.

Om betrouwbaar geslacht kakkerlakken, moet u de segmenten op hun buik te onderzoeken. Houd de kakkerlak naar u toe, zodat u op zoek bent naar zijn 'buik. " Vrouwtjes hebben een veel breder en groter laatste segment - bekend als een sternite - dan mannen.

Share This Post