Index / Gezondheid / Verschil tussen de Man & Vrouw Blaas

Share This Post

Gezondheid

Verschil tussen de Man & Vrouw Blaas

Iedereen weet dat mannen en vrouwen verschillend zijn "daar beneden." Hoewel dit meestal verwijst eigenschappen in voortplantingsstructuren, verwijst ook naar de verschillen tussen de mannelijke en vrouwelijke blaas. Doel Bij zowel mannen als vr

Advertisement

Iedereen weet dat mannen en vrouwen verschillend zijn "daar beneden." Hoewel dit meestal verwijst eigenschappen in voortplantingsstructuren, verwijst ook naar de verschillen tussen de mannelijke en vrouwelijke blaas.

Doel

Bij zowel mannen als vrouwen, het doel van de blaas is aan: Het vasthouden en verdrijven stroombare afval in de vorm van urine. Er is geen verschil in de manier waarop de blaas verbindt met de nieren daartoe, en aangezien er geen verschil in functie, is er eigenlijk geen verschil blaasgrootte.

plaats

De verschillen in mannelijke en vrouwelijke voortplantingsorganen dwingen de blaas te zitten in verschillende posities in beide geslachten. De blaas rust op de bekkenbodem in een van beide geslacht. Bij vrouwen echter de blaas bevindt zich achter de baarmoeder en de meeste urethra daadwerkelijk ingebed in de top van de vagina.

Urinebuis

Het belangrijkste verschil tussen de mannelijke en vrouwelijke blaas is in de lengte van de urethra, de buis die urine voert van het lichaam van de blaas. Bij vrouwen, de urethra is slechts één sectie, die zeer kort (ongeveer 1,5 inch). Zij heeft uitsluitend door de hals van de blaas, interne en externe sluitspieren en het urogenitale diafragma. Bij mannen, de urethra in 3 secties en is veel langer dan de vrouwelijke versie ongeveer 8 inch. Deze door de prostaat, interne en externe sluitspieren, urogenitale diafragma cowper blijde, en de gehele lengte van de penis.

weergave

Bij vrouwen zijn de blaas en urethra niet verbonden voortplantingsfunctie. Bij mannen, de plasbuis serveert dubbele plicht en voert zaadvocht als urine. Dit is de reden waarom mannen vinden het moeilijk om onmiddellijk plassen na het hebben van geslachtsgemeenschap. Bovendien omdat de blaas, urethra en prostaat allemaal verbonden, frequent urineren is een van de primaire indicaties van prostaataandoeningen bij mannen.

infecties

Volgens de Mayo Clinic, bij vrouwen de lengte van de urinewegen en de korte afstand tussen de urethrale opening en anus betekent dat er minder afstand voor bacteriën en andere pathogenen te reizen voordat de blaas. Dit kan een van de factoren die bijdragen aan de hoge urineweginfecties bij vrouwen in vergelijking met mannen. Zowel mannetjes als vrouwtjes kunnen antibiotica nemen wanneer een urineweginfectie optreedt.

Share This Post