Index / Eten drinken / Verschil tussen de Aziatische Chili Paste & Thai Curry Paste

Share This Post

Eten drinken

Verschil tussen de Aziatische Chili Paste & Thai Curry Paste

Hoewel curries vaak worden geassocieerd met Zuid- en Zuidoost-Azië, zijn veel curries bereid en gegeten, in Oost-Azië. Echter, de meeste Zuid- en Zuidoost-Aziatische curry's gemaakt met behulp van commercieel geproduceerde of zelfgemaakte pasta's, te

AdvertisementHoewel curries vaak worden geassocieerd met Zuid- en Zuidoost-Azië, zijn veel curries bereid en gegeten, in Oost-Azië. Echter, de meeste Zuid- en Zuidoost-Aziatische curry's gemaakt met behulp van commercieel geproduceerde of zelfgemaakte pasta's, terwijl andere curry's zijn gemaakt van gemalen kruiden. Chili pasta's, in hun verschillende vormen, worden gebruikt in bijna alle delen van Azië.

kruiden

Thaise currypasta, zowel groene en rode variëteiten, onder andere koriander, komijn en gember. Ze hebben een lager percentage van chili peper. Chili pasta's worden voornamelijk gemaakt van chili pepers, maar ook kunnen bestaan ​​uit knoflook en sesamzaad.

Bestedingen

Thaise curry pasta's worden uitsluitend gebruikt om curry gerechten te bereiden. Aziatische chili pasta's worden gebruikt om zowel bereiden voedsel en als dip of kruiden voor voedsel als het wordt gegeten.

Origins

Hoewel de Thaise curry pasta is per definitie uit Thailand, andere landen in Zuidoost-Azië en Zuid-Azië maken gebruik van zeer vergelijkbare pasta's. Aziatische chili pasta's worden geconsumeerd uit Zuid-Azië naar Oost-Azië, en in de meeste delen van de Stille Oceaan.

Fermentatie

Zuid- en Zuidoost-Aziatische chili pasta's zijn meestal gemaakt van verse ingrediënten. Sommige Oost-Aziatische chili pasta's zijn ofwel gemaakt van gefermenteerde ingrediënten of gefermenteerd na het mengen.

Andere ingrediënten

Thaise curry pasta wordt meestal alleen gemaakt van kruiden. Sommige Aziatische chili pasta's worden gemaakt met vers of gefermenteerde bonen, met inbegrip van soja bonen of zwarte bonen.

Share This Post