Index / Fashion, Style & Personal Care / Verschil tussen Bronzing & Zonnebanken

Share This Post

Fashion, Style & Personal Care

Verschil tussen Bronzing & Zonnebanken

Als het je eerste keer in een zonnestudio, alle verschillende soorten bedden om uit te kiezen kan worden overweldigend. Een gemeenschappelijk punt van verwarring is het verschil tussen bronzing bedden en regelmatige zonnebanken. Bronzing en zonnebank

Advertisement

Als het je eerste keer in een zonnestudio, alle verschillende soorten bedden om uit te kiezen kan worden overweldigend. Een gemeenschappelijk punt van verwarring is het verschil tussen bronzing bedden en regelmatige zonnebanken.

Bronzing en zonnebanken zijn bedoeld om de natuurlijke UV-stralen van de zon na te bootsen. Sinds de bedden echte zonlicht niet kunt gebruiken, zijn UV-lampen vervangen. De twee soorten UV-stralen worden gebruikt in bronzing en zonnebanken zijn UVA en UVB.

UVA-stralen hebben langere golflengten en dringen dieper in de huid dan UVB-stralen. Omdat UVB alleen invloed op de bovenlaag van de huid, het de neiging om een ​​roodachtige bruine of brandwonden creëren. UVA-stralen komen dieper, oxiderende en bruinen de melanine in je huid.

De meeste normale zonnebanken bevatten lampen die 95% UVA-stralen en 5% UVB-stralen uitstoten. Vanwege het relatief hoge niveau van de UVB-stralen in de reguliere zonnebanken, zijn ze meer kans om te resulteren in het branden of een meer roodachtig bruin.

Bronzing bedden bevatten 2% UVB-stralen of minder. Zij zullen brons de melanine diep in je huid en de bovenste laag van dode huid, het ontwikkelen van een langdurige tan, maar ook het verstrekken van een onmiddellijke bronzing effect.

Regelmatige zonnebanken zijn het beste voor het ontwikkelen van een basis tan, omdat ze je in staat om sneller te bruinen. Zodra je basis tan is gevestigd, over te schakelen op een bronzing bed af en toe aan je kleurtje donkerder te helpen.

De FDA waarschuwt dat er niet zoiets als een "veilige tan." Uitgebreide studies suggereren dat bruinen verhoogt het risico op huidkanker sterk. In tegenstelling tot wat veel mensen denken, het looien u niet beschermen tegen zonnebrand of andere vormen van schade door de zon.

Share This Post