Index / Fashion, Style & Personal Care / Verschil tussen 10K en 24K Yellow Gold

Share This Post

Fashion, Style & Personal Care

Verschil tussen 10K en 24K Yellow Gold

Er zijn grote verschillen tussen de 10K en 24K geel goud. K, wat staat voor "karaats" is een indicator van zuiverheid: 24K nagenoeg zuiver, terwijl 10K goud is eigenlijk minder dan de helft goud. Puurheid Vierentwintig karaats goud ten minste 99

AdvertisementEr zijn grote verschillen tussen de 10K en 24K geel goud. K, wat staat voor "karaats" is een indicator van zuiverheid: 24K nagenoeg zuiver, terwijl 10K goud is eigenlijk minder dan de helft goud.

Puurheid

Vierentwintig karaats goud ten minste 99,9 procent zuiver, met slechts sporenhoeveelheden andere metalen. Tien-karaats goud is 41,7 procent goud en wordt meestal gecombineerd met zilver of koper.

Zuivering

Vierentwintig-karaats goud bestaat niet in de natuur. Het moet worden gezuiverd in een moeilijk proces waarbij cyanide gas. Tien karaats goud, daarentegen, is een gemakkelijk gemaakte legering.

Voelen

Vierentwintig-karaats goud is zeer zacht. Een dun laagje kan worden gebogen met je handen. Aangezien 10K goud gelegeerd met hardere metalen, is stijver.

Bestedingen

Er zijn weinig praktische toepassingen voor 24-karaats goud. Het wordt meestal gemaakt voor verzamelaars die graag het idee van het bezitten van "pure" goud. De meeste goud wordt gemaakt van 22K goud. Tien-karaats goud wordt gebruikt voor de lagere-end gouden voorwerpen zoals goedkope sieraden en bestek.

Kosten

Vierentwintig karaats goud is zeer kostbaar, niet alleen omdat het bevat de gouden van elke legering, maar ook vanwege de dure toegepast waarbij het te zuiveren. Tien karaats goud is relatief goedkoop en is een van de meest gebruikte typen goud.

Share This Post