Index / Hobby's, Games & Toys / Unieke Aanpassingen van de Grijze Wolf

Share This Post

Hobby's, Games & Toys

Unieke Aanpassingen van de Grijze Wolf

De grijze wolf (Canis lupus) is de peetvader van de wereld gedomesticeerde honden en wolven. Hoewel tal van wolven bestaan ​​over de hele wereld, deze dieren vormen ondersoort van de grijze wolf, niet uniek diersoorten. Ook alle gedomesticeerde honde

Advertisement

De grijze wolf (Canis lupus) is de peetvader van de wereld gedomesticeerde honden en wolven. Hoewel tal van wolven bestaan ​​over de hele wereld, deze dieren vormen ondersoort van de grijze wolf, niet uniek diersoorten. Ook alle gedomesticeerde honden, van pugs naar St. Bernards, ontstond in de grijze wolf bloedlijn. Wilde grijze wolven beschikken over een aantal unieke aanpassingen die hen helpen te overleven onder moeilijke omstandigheden, zoals voedselschaarste, huilende wind, diepe sneeuw en extreme kou.

De grijze wolf beschikt over unieke aanpassingen ontworpen om te helpen met mobiliteitsproblemen. Grijze wolven moet snel bewegen, vaak over sneeuw, om prooi te vangen, en soms reizen grote afstand op zoek naar voedsel of nieuwe plekken om te wonen. Wolf tenen wijd wanneer de dieren lopen, waardoor ze een grote tractie omgeving. Hun voetzolen en nagels ook helpen grijze wolven grip gladde oppervlakken tijdens het hardlopen. De magere, lange lichaam van de wolf, paar met zijn lange benen, aangepast voor snelle beweging. Grijze wolven kunnen snelheden of 40 mijl te bereiken per uur toen jagen prooi. De magere, gespierde lichaam van de wolf biedt het uithoudingsvermogen van de dieren moeten zo ver als 18 mijl te reizen op een stevige draf.

Unieke aanpassingen helpen de grijze wolf eet zijn prooi en opslaan van voedsel tijdens periodes van schaarste. De tanden van de grijze wolf speciaal aangepast aan dierlijk vlees en strippen vlees doorboren van het bot, waardoor de dieren bij de optimale waarde uit elke kill. Wolf kaken leveren 500 pond. van de druk per vierkante inch, waardoor ze botten breken en snap de nek van de prooi. Grijze wolven bezitten grote, eenvoudige maag kan opslaan zoveel als 20 pond. Van voedsel. Deze magen laten wolven om voedsel te langzaam verteren en uit te voeren op volle geschiktheid voor zo lang als 14 dagen zonder eten.

Grijze wolven, en de verschillende ondersoorten en rassen zijn afgeleid van hen beschikken over een gevoel van geur 100 keer groter is dan dat de mens. Hiermee wolven om prooien te lokaliseren en de veranderingen in hun omgeving, zoals de aanwezigheid van roofdieren. Grijze wolf ogen vertonen extreme gevoeligheid voor beweging, een andere aanpassing ontworpen om te helpen de dieren voelen de aanwezigheid van roofdieren en prooi. De dieren hebben een tapetum of reflecterende netvlies, dat hun nachtzicht verbetert. Wolf gehoor is 20 keer scherper dan het menselijk gehoor.

Bij grijze wolven huilen in koor, alle wolven in het peloton gehuil in verschillende plaatsen. Deze unieke aanpassing dient als een veiligheidsmaatregel. Wanneer wolven huilen in verschillende plaatsen, potentiële roofdieren geloven dat het pakket is groter dan het is. Grijze wolven hebben lange, wolachtige vacht, die warmte en bescherming tegen vocht bezinking verschaft op de huid van de dieren. Bescherming tegen vocht helpt wolven droog blijven in extreem koude gebieden. Grijze wolven in verschillende regio's hebben aangepast aan azen op dieren in de meest overvloed of die het gemakkelijkst gevangen in die regio, zoals herten, konijnen en nog veel meer.

Share This Post