Index / Gezondheid / Type 2 Diabetes Levensverwachting

Share This Post

Gezondheid

Type 2 Diabetes Levensverwachting

De prevalentie van type 2 diabetes is gestegen in de afgelopen decennia. De aandoening treft miljoenen mensen en is een van de belangrijkste doodsoorzaken. Voor velen Type 2 diabetes is een slopende ziekte die een vermindering van de totale kwaliteit

Advertisement

De prevalentie van type 2 diabetes is gestegen in de afgelopen decennia. De aandoening treft miljoenen mensen en is een van de belangrijkste doodsoorzaken. Voor velen Type 2 diabetes is een slopende ziekte die een vermindering van de totale kwaliteit van leven veroorzaakt. De gezondheidsrisico's in verband met type 2 diabetes zijn immens, en ze hebben de mogelijkheid om de levensverwachting van personen die lijden aan de aandoening sterk verminderen.

Oorzaken

Insulineproductie is nodig om de algehele gezondheid van het lichaam te handhaven. Wanneer het lichaam niet genoeg insuline produceert, wordt de vertering van voedsel beïnvloed. Tijdens het verteringsproces worden zetmeel en suikers in voedsel omgezet in glucose en geplaatst in de cellen; dit proces uiteindelijk brandstoffen het lichaam. Echter dit proces niet goed uitgevoerd, glucose bouwt in de bloedbaan en cellen niet bekrachtigd. De hoge niveaus van glucose in het bloed veroorzaken schade aan vitale organen en uiteindelijk leiden tot een verhoogd risico op overlijden.

prevalentie

Type 2 diabetes is meer uitgesproken bij de senioren, Aziatische Amerikanen, Latino's, indianen en Afro-Amerikanen. Veel van dit wordt toegeschreven aan slechte voeding en erfelijkheid. Ondanks de oververtegenwoordiging onder gemeenschappen van kleur en ouderen zijn de toegenomen populariteit van fastfood, obesitas en sedentaire levensstijl alle rassen en geslachten op risico op het ontwikkelen van de aandoening geplaatst.

Gezondheidscondities

Type 2 diabetes heeft het potentieel om de gezondheid van een individu teisteren. De aandoening kan leiden tot nierfalen, beroertes, amputaties, hart-en vaatziekten, blindheid en schade aan de zenuwen. Aanstaande moeders met type 2 diabetes te ervaren over het algemeen ernstige complicaties tijdens de zwangerschap, en hun kinderen hebben meer kans om te worden geboren met aangeboren afwijkingen.

Levensverwachting

De levensverwachting voor type 2 diabetes is gebaseerd op een groot aantal individuele factoren, zoals leeftijd bij diagnose, algemene gezondheid en hoe goed de aandoening wordt beheerd. Vanwege het specifieke karakter van deze factoren, is er geen definitieve onderzoek met betrekking tot de levensverwachting voor alle type 2 diabetes. Studies hebben echter aangetoond dat, ongeacht individuele omstandigheden, vanaf het moment van de diagnose is er een 30 procent reductie levensverwachting voor mensen met type 2 diabetes.

Onderhoud

Een goed beheer gezondheid door middel van dagelijkse bloed monitoring, insuline-inname, het eten van een evenwichtige voeding en fysiek actief kan type 2 diabetes onder controle te houden. Type 2 diabetes moeten vermijden van alcohol en niet te roken. Handhaven ledematen van het lichaam is ook belangrijk; diabetici moeten tijd doorbrengen op de huid en voetverzorging om het risico op het ontwikkelen van problemen te verminderen. Belangrijker nog, mensen die lijden aan type 2 diabetes moeten zien dat hun beroepsbeoefenaars in de gezondheidszorg op een regelmatige basis. Regelmatige controles sterk verminderen van het risico van goedaardige ziekten ontwikkelen tot ernstige aandoeningen.

Sommige chirurgische procedures is aangetoond Type 2 diabetes doen verdwijnen. Maag-bypass chirurgie van het gewichtsverlies is zeer effectief in het elimineren van type 2 diabetes in obese mensen.

Share This Post