Index / Tuin / Tuin plannen voor Mammoth Zonnebloemen

Share This Post

Tuin

Tuin plannen voor Mammoth Zonnebloemen

Mammoth zonnebloemen (Helianthus Anuus "Mammoth Russische") kan groeien tot 10 voet lang, waardoor ze een prachtige aanvulling op een zomerse jaarlijkse tuin. De grootte maakt echter zorgvuldige planning belangrijk. Het eerste wat na te denken o

AdvertisementMammoth zonnebloemen (Helianthus Anuus "Mammoth Russische") kan groeien tot 10 voet lang, waardoor ze een prachtige aanvulling op een zomerse jaarlijkse tuin. De grootte maakt echter zorgvuldige planning belangrijk. Het eerste wat na te denken over is waar je "Mammoth Russische" krijgt voldoende zonlicht - ten minste 6 uur per dag. Omdat deze reuzen van zonnebloemen een schaduw werpen op andere planten, is het het beste om te planten op het noordelijke uiteinde van uw tuin. Deze reuzen van zonnebloemen dienen vele doeleinden, van metgezel planten om kinderen tuin forten.

Verbeter de Landscape

"Mammoth Russische" zonnebloemen met hun daisy-achtige bloemen kan het landschap op verschillende manieren verbeteren. Ze kunnen worden gebruikt om een ​​hek of muur geven, vormen een levend hek of grens delen van uw tuin verdelen, huid lelijke gebieden zoals compost palen of vul een grote ruimte, die een riant uitzicht.

Gebruik als een Trellis

Om gebruik te maken "Mammoth Russische" zonnebloemen als hekjes, de kiem van een kronkelen planten zoals morning glory (Ipomea spp.) Of pronkboon (Pronkboon), ongeveer twee weken na het planten van de zonnebloemzaden. Dit traditionele, tuin geslacht van morning glory heeft verschillende soorten, allemaal met de trompetvormige bloemen die ochtend aan te kondigen met hun kleurrijke bloemen die te sluiten voor de rest van de dag. Snijbonen (Pronkboon), ook bekend als scharlaken runner bonen, bonen en multiflora bonen, geven kleur aan zonnebloem "hekjes" en worden gekweekt als vaste planten in het Amerikaanse ministerie van Landbouw planten winterhardheid zones 7 tot en met 10. Morning glory kunnen worden geteeld als een vaste plant in de zones 10 tot 11, en anders, als een jaarlijks. Omdat de boon planten of bloemen groeien rond de Mammoet Zonnebloem begint, zullen ze klimmen de steeltjes.

Bouw een Sunflower House

Kinderen zullen genieten van dit idee, dat wordt geïllustreerd in "Roots, Shoots, Emmers en Boots" door Sharon Lovejoy. Met de zaden van zowel "Mammoet Russische" en korter soorten zonnebloemen, is het mogelijk om een ​​vierkante bouwen "huis". Plant de zonnebloemen in vier rijen, die de muren van het huis. Plant ochtend gloriën een paar weken na de zonnebloempitten, en laat ze streng op en over de bovenkant van het "huis" om het dak te vormen.

Installatie voor Wildlife

Gebruik de gigantische zonnebloemen op een stoep ruimte, een volledige gedeelte van uw tuin of waar dan ook dat u wilt vogels, vlinders en bijen aan te trekken in te vullen.

Interplant Corn

Probeer Combinatieteelt met maïs, her en maïs rijen met "Mammoth Russische" zonnebloem rijen. Corn afstoot kevers die normaal worden aangetrokken door de zonnebloemen en de zonnebloemen af ​​te weren val armyworms die anders genieten van de maïs ..

Share This Post