Index / Tuin / Trips & Orange Trees

Share This Post

Tuin

Trips & Orange Trees

Frosty glazen vers geperst sap van lichtgevende oranje fruit zijn beloningen van het kweken van je eigen sinaasappelboom zoete of navel (Citrus sinensis). Anderen zijn de beklijvende geur van witte of roze bloesems en het hele jaar door schaduw van e

AdvertisementFrosty glazen vers geperst sap van lichtgevende oranje fruit zijn beloningen van het kweken van je eigen sinaasappelboom zoete of navel (Citrus sinensis). Anderen zijn de beklijvende geur van witte of roze bloesems en het hele jaar door schaduw van een glanzend groen-gebladerde luifel. Het slechte nieuws is dat de boom vruchten oranje, bloemen en bladeren gezicht aanvallen van vraatzuchtige trips insecten waar ze groeien in Amerikaanse ministerie van Landbouw planten winterhardheid zones 9 tot en met 11.

Distributie

Ten minste één van de vijf tripssoorten - citrus, Noord-Amerikaanse bonen, in de kas, chili en Florida trips - targets sinaasappelbomen in Georgia, Florida, de Gulf Coast staten, Nevada, Arizona, Californië en Hawaï. Greenhouse trips pest ook sinaasappelbomen in kwekerijen en kassen in de Verenigde Staten. Terwijl de bonen trips concentreren op zoete en navel sinaasappelen, de anderen bedreigen alle citrus soorten en hun hybriden.

Identificatie

Deze vier-winged plagen variëren in grootte van 1/50-inch citrus tot 1/12-inch chilli trips. Gele poten en bruine body haren onderscheiden van de gele bloem Florida trips van citrus en chili trips. Bruinzwarte kas trips hebben witte benen, terwijl de grijs-zwarte Noord-Amerikaanse bonen trips hebben afwisselend lichte en donkere vleugel bands. Bepalen welke soort trips uw boom heeft gevonden, echter, neemt een achterbank aan het voorkomen van hun schade.

Schade

Met uitzondering van bonen trips, deze insecten voeden door prikken toppen een oranje boom, jonge bladeren en vruchten en aftappen van de celinhoud. Bruin-gele knop of bloemblaadjes, voortijdig te laten vallen bloemen en vervormd blad met curling, bronzing of verzilvering aanwezigheid signaal trips '. Scablike grijze littekens smet besmet fruit korst. misdrijf Bean trips 'is om ingraven in navels van het fruit en overwinteren, waardoor de sinaasappels onverkoopbaar.

Monitoring voor Trips

Voorkomen van schade begint met de controle van uw sinaasappelbomen regelmatig voor trips. Monitoring kan zo simpel zijn als het verspreiden van een witte druppel doek onder de planten en schudden hun filialen om het ongedierte te verjagen zijn. Gebruik indien nodig een hark om de takken te bereiken. Een andere optie is om vierkant gele vangplaten verkrijgbaar bij tuincentra van de takken om de binnenkomende insecten te vangen hangen.

Managing Trips

Omdat trips schade is vooral cosmetisch, beheersmaatregelen zijn zelden nodig. De beste aanpak is om te snoeien en afvoeren van besmette nieuwe groei, het snijden van elke tak terug naar een blad knooppunt of tak kruis, zodat je niet nog zwaarder productie shoot te stimuleren. Verdunnen van de luifel interieur kan roofmijten te verleiden om de buitenkant, waar ze vallen citrus trips voeding en eieren leggen op het fruit.

chemische bestrijding

Chemische bestrijdingsmiddelen hebben een minimaal effect op vliegen volwassen tripsen en nimfen voeden binnen plantenweefsel. Alleen langzaam bewegende kas trips koloniseren blad oppervlakken bezwijken voor hen. Een zeepspiritus van 5 eetlepels afwasmiddel per liter water gesproeid om de bladeren te verzadigen doodt de kas trips het bereikt. Het herhalen van het sproeien om de vijf tot 10 dagen vernietigt pas uitgekomen nimfen en recent verpopte volwassenen. Het nadeel is dat het doodt ook trips-vernietigen van mijten.

Share This Post