Index / wettelijk / Trial Advocaat vraagtechnieken

Share This Post

wettelijk

Trial Advocaat vraagtechnieken

Bekwame afzetting van een potentiële getuige voorafgaand aan de rechtbank is van cruciaal belang voor het vermogen van een advocaat om een ​​succesvolle verhoor van de getuige aan de jury te presenteren. Direct en kruisverhoor is een kunstvorm. Net a

AdvertisementBekwame afzetting van een potentiële getuige voorafgaand aan de rechtbank is van cruciaal belang voor het vermogen van een advocaat om een ​​succesvolle verhoor van de getuige aan de jury te presenteren. Direct en kruisverhoor is een kunstvorm. Net als de interpretatie van een kunstenaar op unieke wijze wordt gepresenteerd, zo is de unieke ondervraging techniek in dienst van een proef advocaat. Zoals bij elke kunstzinnige medium, er is een fundament om op te bouwen. Iedere succesvolle proef advocaat - hoewel persoonlijkheden verschillen - heeft een solide basis waarop zij hun vaardigheden hebben gebouwd.

leidend

"Objection! Counsel leidt de getuige," is een bekende uitspraak die je hebt waarschijnlijk op een aantal populaire tv-shows gehoord. Terwijl een advocaat kan niet schaamteloos woorden in een getuigen mond, de hele bedoeling van de vragen is om de getuige te leiden tot specifieke antwoorden op specifieke vragen. Een goed voorbereide lijn van verhoor moet flexibel zijn - dat de onderzoeker moet in staat zijn om de lijn van verhoor te volgen - ongeacht welk antwoord wordt gegeven. Elke mogelijke hoek op een vraag moet worden gesteld en beantwoord, alvorens de rechtszaal. Vragen gestructureerd op een zodanige wijze "is het niet zo dat, '' die u in uw afzetting verklaarde," en "je was ___ op de datum in kwestie, was je niet," beperking van de getuige 'antwoorden en geven de examinator controle over de omvang van de ondervraging.

Ja of nee

Als het mogelijk is, te beperken vragen te simpel ja of nee antwoorden. Een goede proef advocaat geeft nooit een getuige ruimte voor uitwerking, tenzij het specifiek voor is gepland in de lijn van verhoor. Dit houdt controle over hoe de zaak wordt voorgelegd aan de jury. De jury moet het grootste deel van de gedetailleerde informatie uit de mond van de advocaat, niet de getuige 'te horen. De uitzondering hierop is vooral bezig met deskundige getuigenis.

Pace en Tone

Het tempo van elke lijn van de vragen is erg belangrijk. Het moet de jury mee op reis te nemen; vertel hen een verhaal. Zoals elke goed verteld verhaal, het moet een begin, midden en einde. Hoe verhoor wordt tempo weerspiegelt de emoties van een advocaat wenst op te roepen van de jury. De tonen waarin vragen worden gesteld ontlokken emotie van de getuige en te bepalen hoe hij wordt gepresenteerd aan de jury. Een ervaren onderzoeker is in staat om een ​​getuige te portretteren aan een jury op een manier van zijn keuze. Hoe de getuige reageert tijdens het verhoor is afhankelijk van hoe de vragen worden afgeleverd.

rapport

Er is niet een manier om jezelf te houden in een rechtbank. Elke proef advocaat heeft zijn eigen stijl en persoonlijkheid. Maar op hetzelfde moment, moet hij in staat zijn om een ​​verstandhouding op te bouwen met zijn getuigen. Een goede proef advocaat maakt zijn getuige op hun gemak met de lijn van ondervraging voelen, zelfs onder stressvolle omstandigheden. Dit kan waar zijn, zelfs in het kruisverhoor van een schijnbaar onwillige getuige. Het nemen van een vriendelijkere, zachtere aanpak, in plaats van strijdlustig, kan de vijandigheid van de getuige te doven en geven de examinator een kans om iets anders immateriële antwoorden ontlokken.

Share This Post