Index / Bedrijf / Transformationeel leiderschap Oefeningen

Share This Post

Bedrijf

Transformationeel leiderschap Oefeningen

Leiderschap geleerde en schrijver, James MacGregor Burns, wordt gecrediteerd met het concept van transformationeel leiderschap, dat is een methode van invloed op basis van een compilatie van vaardigheden die resulteert in zowel de leider en volgeling

AdvertisementLeiderschap geleerde en schrijver, James MacGregor Burns, wordt gecrediteerd met het concept van transformationeel leiderschap, dat is een methode van invloed op basis van een compilatie van vaardigheden die resulteert in zowel de leider en volgelingen leren, groeien en tot stand brengen van verandering samen. Gedeelde visie, relatie, vertrouwen, karakter en inspiratie aan de basis liggen van transformationeel leiderschap. De tegenstellingen zijn onder andere opdrachten, motivatie of bestellingen uitsluitend gebaseerd op positieve of negatieve externe beloningen. Aangezien niemand leiderschapsstijl werkt voor alle situaties, leren over de zwakke punten van de stijl is net zo belangrijk als het leren van zijn sterke punten.

Word Scramble en Checklist

De Career Professionals van Canada biedt een woord scramble spel en een checklist oefening om meer over de stijl van leidinggeven en de onderdelen ervan te leren. Het doel van het spel is om 24 bijvoeglijke naamwoorden die transformationele leiders beschrijven zoals authentiek, ethisch, humaan en respectvol te vinden. De inventarisatie oefening vereist dat deelnemers hun specifieke transformationeel leiderschap vaardigheden kunnen waarderen, en vervolgens het ontwikkelen van een plan om te bouwen of te verkennen alle gebieden die aandacht nodig hebben. De checklist bestaat uit vier categorieën en omvat items zoals "vragen, luistert en begrijpt zonder oordeel," en "stelt de resultaten en succes mijlpalen."

Rollenspel

Een rollenspel oefening, ontwikkeld door schrijver en consultant Tom Siebold, kan helpen de deelnemers realiseren van de sterke en zwakke punten van transformationeel leiderschap. Kies eerst vier vrijwilligers uit van een grotere groep. De eerste vrijwilliger speelt de rol van een werknemer die voortdurend laat voor vergaderingen. De volgende drie vrijwilligers te spelen verschillende soorten leiders als autocratisch, laissez-faire of transformationele. Elke vrijwilliger richt zich op de dezelfde situatie met behulp van de kenmerken van haar stijl van leidinggeven. Na het rollenspel, moet de grotere groep bespreken hoe elke stijl invloed op de situatie en de sterke en zwakke punten van transformationeel leiderschap.

Transformationeel leiderschap "Speed ​​Dating"

Terwijl de concepten van transformationeel leiderschap zijn eenvoudig, de uitvoering daarvan in dag-tot-dag-activiteiten kan een beetje moeilijker te begrijpen. Een dans-kaart of speed dating oefening kan helpen de deelnemers leren meer van andere groepsleden over hoe zij zijn omgegaan situaties met behulp van transformationeel leiderschap vaardigheden. Zo wordt elk groepslid een dans-kaart toegewezen en krijgt drie of vier andere leden van de groep te ontmoeten tijdens een bepaalde tijd. Interview vragen moeten toegespitst op concepten met betrekking tot transformationeel leiderschap, zoals 'Hoe motiveer uw medewerkers, "of" hoe ga je doelen te stellen en te herkennen succes. " Het stellen van grenzen aan interview tijden en tot oprichting van een schema van de gesprekken stelt leden van de groep om zo zoveel mogelijk informatie te delen terwijl het krijgen van verschillende standpunten van de leden van de groep.

Share This Post