Index / Tuin / Toen Zijn Seringen in Season?

Share This Post

Tuin

Toen Zijn Seringen in Season?

Geurige seringen zijn een hoogtepunt van de late lente-tuinen. Veel huiseigenaren zijn bekend met de gemeenschappelijke of Franse hybride seringen (Syringa vulgaris), de meest aangeplante soort van lila voor de generaties. Deze grote struiken bloeien

AdvertisementGeurige seringen zijn een hoogtepunt van de late lente-tuinen. Veel huiseigenaren zijn bekend met de gemeenschappelijke of Franse hybride seringen (Syringa vulgaris), de meest aangeplante soort van lila voor de generaties. Deze grote struiken bloeien voor twee weken in medio mei in New England, in begin mei in de Mid-Atlantische Oceaan en in april in het Zuiden. Er zijn vele soorten van seringen en door te kiezen voor verschillende rassen, kunnen tuinders seringen in bloei hebben voor meer dan een maand.

vroege Bloomers

Bloeiende zeven tot 14 dagen voor gemeenschappelijke seringen, het begin van de lila (S. oblata) is een 10- tot 12-foot struik met lila bloemen en een goede paars-rood, herfst bladkleur. voornamelijk gebruikt als ouderplant te ontwikkelen hybriden kan moeilijk te vinden. De vroege lila is winterhard alleen in Amerikaanse ministerie van Landbouw Plant Winterhardheid Zones 3 tot en met 6. andere vroege bloeier is S. x diversifolia, een hybride lila met witte of bleke bloemen en diep gelobde bladeren. Het bloeit ook een week of twee voordat de gemeenschappelijke lila.

The Main Show

Gemeenschappelijke seringen kunnen de meest bekende sering, maar andere soorten bloeien tegelijk. De Chinese lila (S. chinensis) is een 8- tot 15-voet, ronde struik met paars-lila bloemen en een meer verfijnde, sierlijke gewoonte dan de gemeenschappelijke lila. Het is winterhard in USDA zones 3 tot en met 7. De Cutleaf lila (S. laciniata) groeit slechts 6 tot 8 voet hoog en breed met kleine, geurige, lila bloemen. Hardy in zones 4-8, het is een goede keuze voor warme delen van het land waar veel seringen strijd.

late Knickerbockers

Verleng de lila-show door het planten van de dwerg Koreaanse of Manchurian lila (S. melde), die een tot twee weken later dan S. vulgaris bloeit. Miss Kim is een populaire cultivar. Het is winterhard in USDA zones 3 tot en met 8. andere late bloeiers zijn de Chinese boom lila (S. pekinensis) en de Japanse boom lila (S. reticulata), die beide bloeien twee tot drie weken na de gemeenschappelijke seringen. Deze grote seringen groeien 20 voet of meer en zijn bedekt met geurige witte bloemen. Beide soorten zijn winterhard in de zones 3 tot en met 7.

reblooming Seringen

Een recente ontwikkeling is de introductie van diverse reblooming sering cultivars. Josee heeft lichte lavendel-roze bloemen, terwijl Bloomerang heeft diepe paarse bloei. Reblooming seringen eerste bloem op ongeveer hetzelfde tijdstip als gemeenschappelijke seringen, dan weer bloeien in de late zomer als het weer gematigden. Hardheid is afhankelijk van de cultivar.

Share This Post