Index / Onderwijs / Third-Grade lesplannen voor delen van planten

Share This Post

Onderwijs

Third-Grade lesplannen voor delen van planten

Veel scholen zijn onder andere een studie van planten in de derde graad wetenschap curriculum, en sommige leraren vertrouwen op schema werkbladen om studenten foto's van elk deel van een plant te laten zien. Hoewel dit een effectieve instructie-metho

AdvertisementVeel scholen zijn onder andere een studie van planten in de derde graad wetenschap curriculum, en sommige leraren vertrouwen op schema werkbladen om studenten foto's van elk deel van een plant te laten zien. Hoewel dit een effectieve instructie-methode kan zijn, is het niet veel te doen om het belang van uw leerlingen vast te leggen en houd ze bezig met het onderwerp voor de duur van de wetenschap unit. Hands-on projecten kunnen helpen dat doel te bereiken.

I Can Eat A Whole Plant

Het eten van een snack is een effectieve manier om de verschillende delen van planten te illustreren. Alvorens dit te doen deze les, maar zorg ervoor dat uw leerlingen niet voedselallergieën hebben en krijgen de ouders toestemming om de verschillende soorten voedsel te dienen. Opzetten van verschillende stations rond de klas, elk gericht op een deel van de plant. Studenten kunnen bezoeken elk station, een paar kinderen in een tijd, aan elk deel van de plant te proeven. Voor zaden, zonnebloempitten, pompoenpitten en erwten uiteengezet, en stengels, bleekselderij en asperges uiteengezet. Broccoli, bloemkool en squash bloesems zijn voorbeelden van bloemen mensen te eten, en wortelen, bieten en rapen zijn goede voorbeelden van wortels. Spinazie, sla, boerenkool en kool zal uw blad station te voltooien, en bessen, appels, komkommer en tomaten zijn goede toevoegingen aan de vrucht station. Vraag jongere kinderen om hun favoriete delen van planten te trekken en hebben oudere kinderen schrijven een paragraaf over welke onderdelen ze de meest vond.

Kweek een eetbare tuin

Kijken naar planten groeien is een effectieve manier om de verschillende delen van een plant te illustreren, suggereert het Amerikaanse ministerie van Binnenlandse Zaken. Deze les zal enkele dagen duren, maar het zal de groei van planten te introduceren door het tonen van de studenten verschillende groente-, fruit-, kruiden- en bloemzaden. Moedig je derde klassers te delen wat de verschillen en overeenkomsten over de zaden. Zorg voor een duidelijke plastic beker van potgrond en zaad, zoals een bonen, squash of erwten zaad, en laat de kinderen begraven hun zaad in het vuil. Neem de tijd elke dag voor studenten om hun zaden water. Zodra de zaden ontkiemen en beginnen te groeien, de leerlingen aanmoedigen om te wijzen op de stengel en bladeren. Omdat de zaden worden geplant in duidelijke koppen, kan je je leerlingen ook de wortels van de planten te bestuderen als het groeit. Moedig de kinderen aan tijdschriften waar ze tekenen te houden en te schrijven over de veranderingen die zij zien als hun plant groeit.

Maak en Doe Een Raadsel

Geef studenten handouts dat de onderdelen van een plant te laten zien of doe een hele groep activiteit waar elke student maakt en de kleuren van een plant op een blanco stuk papier. Als de plantjes getrokken, samen met de verschillende onderdelen, zoals het zaad, wortel, stengel, bladeren, bloemen en fruit etiketteren. Vraag de leerlingen om hun foto gesneden in verschillende stukken en vervolgens ruilen puzzels met een vriend. Aangezien elke derdeklasser zet samen de puzzel van hun vriend, laat ze lijm het om een ​​stuk groen papier. Zodra de puzzels zijn voltooid, laat de cursisten hun werk te laten zien aan de rest van de klas, te wijzen op waar de delen van elke plant zich bevinden. Deze les helpt versterken van de verschillende delen van de plant, maar het helpt ook de studenten vormen een visueel beeld door hen te verplichten te onthouden waar elk deel van de fabriek is gevestigd, zoals wortels onder de grond, om met succes zet de puzzel in elkaar.

Paint Een stilleven

Breng een aantal planten, zoals een madeliefje, tomatenplant, squash plant en een petunia, om uw leerlingen te laten zien. Geef je mening over de verschillende onderdelen van elke plant samen. Dan bieden blanco papier, verscheidene kleuren van verf en penselen. Vraag de leerlingen naar een van de planten ervoor kiezen om hun te zijn 'model. " Hebben de derde klassers verf een stilleven vertolking van hun gekozen plant, en zorg ervoor dat elk van de verschillende onderdelen die ze zien zijn. Hang de foto's rond de klas om studenten van wat ze hebben geleerd te herinneren. Deze activiteit kan worden gebruikt als beoordelingsinstrument aan het einde van een installatie eenheid om te bepalen of derdeklassers geleerd wat je te leren ze stellen.

Share This Post