Index / Bedrijf / Theorieën over Medewerkers Motivatie

Share This Post

Bedrijf

Theorieën over Medewerkers Motivatie

Motivatie kan de wens binnen een persoon om iets te doen zijn. Als de persoon aan het werk is, kunnen werkgevers verwachten dat ze gemotiveerd zijn om uitstekende prestaties te hebben. Sinds gemotiveerd zou kunnen leiden tot een hoge productiviteit o

AdvertisementMotivatie kan de wens binnen een persoon om iets te doen zijn. Als de persoon aan het werk is, kunnen werkgevers verwachten dat ze gemotiveerd zijn om uitstekende prestaties te hebben. Sinds gemotiveerd zou kunnen leiden tot een hoge productiviteit op het werk, hebben sommige professionals op het gebied van de psychologie (studie van hoe mensen zich gedragen) studeerde motivatie en verschillende theorieën ontwikkeld om uit te leggen hoe de medewerkers zijn gemotiveerd. Als zulke woorden als "wil" en "verlangen" lijken motief om te handelen, kan de werkgever behoove om meer over de motivatie en de relatie tot hoge of lage productiviteit te begrijpen.

Abraham Piramide van Maslow

Volgens Abraham Maslow, een gedragswetenschapper, zijn er vijf niveaus van behoeften die mensen te motiveren. Zij zijn de psychologische behoeften die fundamenteel zijn en te maken hebben met voedsel en onderdak; veiligheid behoeften, die hen ervan weerhoudt fysieke en emotionele schade; sociale behoeften, die voortkomen uit het verlangen naar behoren; achting behoeften, die afkomstig zijn van de erkenning van prestaties en zelfverwerkelijking behoeften, die te maken hebben met vervulling en creativiteit. Men kan zeggen dat de eerste twee eisen alvorens op de drie extra worden voldaan. Bijvoorbeeld, als een werknemer zich in een huis afscherming, de focus kan over het opslaan van het huis voor de familie in plaats van te worden erkend voor uitstekende prestaties op het werk geworden.

BF Skinner's Operante Conditioning Theory

Volgens BF Skinner, een Amerikaanse psycholoog, kan vier interventiestrategieën gedrag van een persoon te veranderen. De eerste strategie is positieve versterking, die het gedrag aanmoedigt wanneer de persoon in ruil iets goeds ontvangt (bijvoorbeeld perfecte opkomst kan leiden tot een vrije dag). De tweede strategie is negatief versterking, die ook stimuleert goed gedrag door de verwijdering van een onaangename reactie (bijvoorbeeld aankomen op het werk op tijd elimineert verbale berisping). De derde strategie is straf, die een zeer onaangename reactie op het gedrag bepaalt (bijvoorbeeld weigeren verbeteren leidt tot mogelijk verlies van baan). De vierde strategie is uitsterven, welk gedrag ontmoedigt door het niet verstrekken van een versterking (bijvoorbeeld de werknemer wil opscheppen over een nieuwe auto, maar niemand erkent het opscheppen).J. Stacy Adams 'Equity Theory

Behavioral psycholoog J. Stacy Adams 'equity theorie is één van de medewerkers meten job inputs versus baan uitgangen. Bijvoorbeeld, als een werknemer van mening dat het tempo van de vergoeding is gelijk aan de hoeveelheid werk dat hij voltooit, de perceptie is een fair trade. Als de werknemer van mening dat ze de invoering van meer werk dan het loon ontvangen, is er een perceptie van de onbalans. Volgens Adams, kan dit ertoe leiden dat demotiverend gedrag (traagheid, toename van de fouten) en verlies van belangstelling voor het werk.

Share This Post