Index / Gezondheid / Thalamus zenuwpijn

Share This Post

Gezondheid

Thalamus zenuwpijn

Personen die ervaren pijn sensaties aan één kant van het lichaam kan ervaren van de effecten van thalamische zenuw syndroom. Dit is een aandoening die het gevolg is van beroertes letsels in de hersenen. Zoals pijnklachten vaak gelokaliseerd in een ge

AdvertisementPersonen die ervaren pijn sensaties aan één kant van het lichaam kan ervaren van de effecten van thalamische zenuw syndroom. Dit is een aandoening die het gevolg is van beroertes letsels in de hersenen. Zoals pijnklachten vaak gelokaliseerd in een gebied van het lichaam, diagnosticeren deze voorwaarde moeilijk zijn.

thalamus Nerve

Thalamische zenuwpijn is een aandoening waarbij schade is opgetreden aan de zenuwen die naar de thalamus. De thalamus ligt in de basale ganglia gebied van de hersenen. Dit gebied bevindt zich in de hersenstam, en is verantwoordelijk voor het verwerken van sensorische informatie van alle gebieden van het lichaam. De kleine slagaders, of arteriolen, dat de hersenstam ook invoeren benodigde bloed en zuurstof levert vervoeren. Als een van deze schepen moet verstopt raken of geblokkeerd, kunnen personen een beroerte ervaren. De effecten van de beroerte kan veroorzaken pijnsymptomen optreden op verschillende gebieden van het lichaam.

Beroerte

Thalamische zenuwpijn, ook wel centrale pijn na een beroerte (CPSP) geeft aan dat cellen in het centrale zenuwstelsel of gewond of gestorven als gevolg van een beroerte. Trombose is de voorwaarde die aanwezig is wanneer er onvoldoende bloedtoevoer naar de cellen. Ischemie is de voorwaarde dat is aanwezig toen cellen ervaren een gebrek aan zuurstof. Omdat niet alle beroerte incidenten leiden tot CPSP, die het meest waarschijnlijk invloed hebben op de thalamus zenuw plaats op de rechterzijde van de hersenen. In deze gevallen zullen mensen pijn symptomen aan de linkerkant van het lichaam.

symptomen

De symptomen die het gevolg zijn van thalamus zenuwpijn kan variëren van dagen tot jaren te ontwikkelen. Pijn kan worden ervaren in het algemeen een zijde van het lichaam of gevoelens van pijn kan worden gevoeld in het been, arm, gezicht of achterzijde. Afleveringen van ongemak zijn meestal aan de gang, en de neiging tot erger groeien met de tijd. Particulieren kunnen gevoelens van pijn, of een branderig en prikkend gevoel ervaren. Veranderingen in het weer of bepaalde bewegingen of activiteiten kunnen verder verergeren gevoelens van pijn.

Behandeling

De aard van de behandeling gebruikt voor het verlichten thalamus zenuwpijn is afhankelijk van hoe ernstig een persoon symptomen zijn, en welke gebieden van de hersenen zijn aangetast. Pijnstillende medicijnen zoals paracetamol en ibuprofen bieden minimale verlichting, maar ze beter werken wanneer het wordt ingenomen met narcotische pijnstillers, zoals Vicodin of codeïne. Andere, meer niet-traditionele medicijnen zijn onder andere anti-convulsives, anti-depressiva en anti-inbeslagneming van drugs. Meer alternatieve vormen van behandeling worden ontwikkeld onder meer deep brain stimulation en motorische cortex stimulatie methoden. Deze omvatten het toedienen van elektrische stimulatie van de getroffen hersengebieden.

overwegingen

Als de symptomen die gepaard gaan met thalamus zenuwpijn kunnen variëren in intensiteit en locatie, de juiste diagnose van deze aandoening kan moeilijk zijn. Individuen het meest waarschijnlijk pijnklachten in specifieke gebieden van het lichaam aangeven. Hierdoor kan artsen geneigd om te zoeken naar de bron van de pijn in een gebied met betrekking tot waar de patiënt beschreven worden. Huidaandoeningen, kneep zenuwen of artritis zijn mogelijk diagnoses wanneer de bron niet correct is geïdentificeerd. In sommige gevallen kunnen de symptomen die de aanwezigheid van een andere aandoening die de spieren verstuikingen of joint-gerelateerde verwondingen geven.

Share This Post