Index / Eten drinken / Thaise Pumpkin Curry

Share This Post

Eten drinken

Thaise Pumpkin Curry

Met dit recept kunt u een heerlijke, romige Thaise curry pompoen te maken in uw eigen keuken. Sweet pompoen brokken met pittige rode curry pasta is een winnende combinatie. Rode curry pasta is geweldig bij de hand te hebben. U kunt snel zweep een Tha

AdvertisementMet dit recept kunt u een heerlijke, romige Thaise curry pompoen te maken in uw eigen keuken. Sweet pompoen brokken met pittige rode curry pasta is een winnende combinatie.

Rode curry pasta is geweldig bij de hand te hebben. U kunt snel zweep een Thaise curry of zelfs een Thaise curry gebakken rijst met behulp van curry pasta. Kijk voor currypasta in de Aziatische gangpad van de supermarkt. Als je vegetarisch of veganistisch zijn, lees de ingrediënten en zorg ervoor dat je er een te kopen zonder garnalen of vis saus.

Thaise curry pasta's sterk verschillen in hun kruiden en zout niveau, afhankelijk van het merk. Dus smaak een klein beetje van de pasta te begrijpen wat je mee werkt. Wanneer u klaar bent met het maken van de curry, proeven voor zout, suiker en zuurheid. U kunt altijd deze smaken door toevoeging sojasaus zout aan te passen; suiker; of limoensap voor tartness, volgens uw smaak.

Thaise basilicum bladeren zijn het geheime ingrediënt hier. Ze zijn wat maakt een curry smaak authentiek. Kijk voor Thaise basilicum naar de Aziatische markt. Als u geen toegang tot hen hebben, vervangen met gehakte koriander of munt.


Thaise Pumpkin Curry
Dient 4-6

ingrediënten:

Een kleine suiker pompoen, een gewicht van ongeveer 1 pond

1 eetlepel olijfolie of plantaardige olie

2 teentjes knoflook, fijngesneden

1-2 eetlepels Thaise rode currypasta (aanpassen naar smaak)

1 kopje kokosmelk

1 groene paprika, fijngesneden

1/2 kop Thaise basilicum (substituut met gehakte koriander of munt)

Methode:

Met behulp van een scherp mes, zorgvuldig snijd weg de huid van de pompoen. Daarna, snijd het in de helft, en schep en schraap de membranen en zaden binnen, met behulp van een lepel. Snijd de pompoen in blokjes en zet apart.

Verhit de olie in een middelgrote pan. Voeg de knoflook toe en laat het sissen voor een paar seconden. Voeg de currypasta toe en bak op middelhoog vuur ongeveer 3 minuten. Voeg de gehakte pompoen en meng goed. Als de pompoen of de currypasta is bruinkleuring te snel, draai het vuur laag.

Giet de kokosmelk en 1 1/2 dl water. Breng de curry aan de kook. Dek af met een geventileerde deksel en kook tot de pompoen zacht is. Hoe lang dit duurt, hangt af van hoe groot je de pompoen gehakt.

Voeg de gehakte peper en bak nog een minuut. Draai het vuur uit en voeg Thaise basilicum en meng goed. Serveer de curry warm met coconut rijst, of gestoomde jasmijn of bruine rijst.

Voor meer eenvoudige, vegetarische recepten bezoek mijn blog Veggie Buik en volg me op Facebook, Twitter of Pinterest.

Foto credits: Sala Kannan

Share This Post