Index / Huisdieren / Tekenen en symptomen van Schildklier Problemen bij honden

Share This Post

Huisdieren

Tekenen en symptomen van Schildklier Problemen bij honden

De schildklier produceert hormonen die verschillende lichaamsfuncties, met inbegrip van het metabolisme regelen. Hypothyreoïdie is de meest voorkomende schildklier probleem bij honden, maar hyperthyreoïdie kan ook optreden in zeldzame gevallen. Alle

AdvertisementDe schildklier produceert hormonen die verschillende lichaamsfuncties, met inbegrip van het metabolisme regelen. Hypothyreoïdie is de meest voorkomende schildklier probleem bij honden, maar hyperthyreoïdie kan ook optreden in zeldzame gevallen. Alle honden schildklier problemen vereisen onmiddellijke veterinaire zorg als ze ernstige gezondheidsproblemen kunnen worden indien onbehandeld.

alopecia

Alopecia, ook bekend als haaruitval, kan voorkomen bij honden met schildklierproblemen. Haaruitval zal variëren van hond tot hond, en kunnen worden gelokaliseerd of op grote schaal op het lichaam van de getroffen hond's. Haaruitval en verlies kunnen gemakkelijk verward zijn als de eigenaar is zich niet bewust van wanneer en hoeveel de hond werpt, hoewel veel eigenaren een toename van de "vergieten," dat is eigenlijk alopecia zal merken.

Anemie

Bloedarmoede, die een lage rode bloedcellen, kan voorkomen bij honden die lijden aan een schildklier probleem. Tekenen van anemie zijn bleke tandvlees, zwakte, verlies van eetlust, braken en gewichtsverlies.

bowel Movements

Hoektanden lijden aan een schildklier stoornis veranderingen in stoelgang, zoals constipatie of diarree. Dit gebeurt omdat de schildklier produceert hormonen die verantwoordelijk zijn voor het functioneren van vele organen; dus het verlies van deze hormonen kunnen veranderingen in orgaanfuncties, met als gevolg abnormale stoelgang.

oefening intolerantie

Oefening intolerantie kan optreden bij honden die lijden aan hypothyreoïdie. Uw huisdier kan nog steeds bereid om te spelen of uit te oefenen, maar lijkt niet in staat om gelijke tred te houden met de normale dagelijkse activiteiten, zoals een ochtend wandelen of joggen te zijn.

Vacht

Naast alopecia, kunnen andere veranderingen in de vacht ook voorkomen bij honden die door een schildklier probleem. vacht van de hond kan ongewoon droog of juist het tegenovergestelde-de vacht kan vetter dan normaal. Bovendien kunnen sommige honden kunnen uitscheiden dan normaal als lijden aan een schildklier probleem.

Hartslag

Een tragere hartslag kan optreden bij honden die lijden aan hypothyreoïdie. Een verandering in de hartslag is een klinisch teken dat zou worden opgemerkt tijdens een onderzoek door de dierenarts.

Hoge cholesterol

Honden met hypothyreoïdie hebben vaak last van een hoog cholesterolgehalte. Hoog cholesterol, zoals verlaagde hartslag, is een klinisch teken dat alleen kan worden geverifieerd met een bloedtest op het kantoor van de dierenarts.

hyperkeratose

Sommige honden met een schildklier stoornis hyperkeratose, die zo dik ongebruikelijke schalen op de huid ziet ontwikkelen.

hyperpigmentatie

de huid van de hond kan ook donkerder (hyperpigmentatie) te worden dat is een ander symptoom van een schildklier probleem.

loomheid

Lethargie is een van de meest voorkomende symptomen van bepaalde schildklier problemen, vooral hypothyreoïdie. Een hond met deze aandoening zal niet langer de energie om op te staan ​​en te spelen, ga dan voor een wandeling of zelfs op zoek gaan naar een favoriet speeltje.

temperatuur intolerantie

Temperatuur intolerantie van invloed kunnen zijn sommige honden die lijden aan een schildklier probleem. Bijvoorbeeld, kan hypothyreoïdie veroorzaken de getroffen hond intolerant van koudere temperaturen en kouder weer geworden.

Gewicht

Veranderingen in het gewicht optreedt bij een hond met een schildklier probleem, zelfs als er geen verandering in eetgewoonten. Honden met hypothyreoïdie krijgt gewicht, terwijl honden met hyperthyreoïdie gewicht zal verliezen.

Share This Post