Index / Bedrijf / Team Building & Samenwerking Oefeningen

Share This Post

Bedrijf

Team Building & Samenwerking Oefeningen

Elke groep mensen, hetzij in een bedrijf of een informele vereniging, bestaat uit mensen met verschillende achtergronden, ideeën, persoonlijkheden en karakters. Om iedereen samen te werken te helpen, groepsleiders moeten een adequate omgeving te creë

Advertisement

Elke groep mensen, hetzij in een bedrijf of een informele vereniging, bestaat uit mensen met verschillende achtergronden, ideeën, persoonlijkheden en karakters. Om iedereen samen te werken te helpen, groepsleiders moeten een adequate omgeving te creëren. Zij kunnen dit doen door middel van teambuilding en samenwerking oefeningen, die helpen mensen elkaar kennen en comfortabel genoeg om samen te werken en de problemen waarmee zij geconfronteerd worden opgelost voelen.

Functie

De belangrijkste functie van teambuilding en samenwerking oefeningen is om te helpen groepen beter presteren. Dit kan worden bereikt door te helpen elke persoon in een groep te leren om samen te werken aan een gemeenschappelijk doel te bereiken, om te communiceren met anderen zonder grote problemen en conflicten op een correcte en intelligente manier op te lossen. Teambuilding en samenwerking oefeningen zijn ontworpen om te worden gebruikt op een regelmatige (wekelijkse of dagelijkse) basis. Deze oefeningen helpen bevorderen van de motivatie en de communicatie te verbeteren.

Betekenis

Teambuilding en samenwerking oefeningen zijn belangrijk - vooral voor formele organisaties, zoals bedrijven - omdat ze helpen leiders kennen hun groepen beter, werken met hen gemakkelijker en hen te helpen hun doelen te bereiken. Deze oefeningen helpen leiders begrijpen en identificeren van sterke en zwakke punten van elk individu en zo de beste resultaten uit deze combinatie. Met deze oefeningen, groepen hebben een hogere kans op goed presterende en het bereiken van doelen sneller en efficiënter.

voordelen

Het belangrijkste voordeel van teambuilding en samenwerking oefeningen is dat ze helpen bevorderen coördinatie en creativiteit. Door middel van deze oefeningen, teamleden te leren denken dan de mentale en sociale grenzen waaraan zij gewend zijn. Ze leren om verbinding te maken en samen te werken met andere mensen in nieuwe en interessante manieren, en ze leren om problemen te benaderen en te overwegen mogelijke oplossingen op een manier dat ze voorheen niet hebben geprobeerd. Deze bevordering van de coördinatie en creativiteit helpt om een ​​extra niveau van de efficiëntie van het team als geheel.

types

Teambuilding en samenwerking oefeningen kunnen worden ingedeeld volgens het doel van de oefening. Deze classificaties onder games die helpen teamleden krijgen om elkaar te kennen, bevorderen een goed begrip van gemeenschappelijke doelen en doelstellingen, de teamleden aan te moedigen om te herkennen en gebruiken elkaars sterke punten, maken communicatie, verbetering van besluitvorming vaardigheden en scherpen wetenschappelijke denkprocessen. Elk type van de oefening heeft een specifiek doel voor de groep, en een hogere groep prestaties te bereiken, moet een leider af en schakelen tussen verschillende soorten spellen.

Voorbeelden

Een eenvoudig voorbeeld van een team building oefening is "Going Up." Going Up bestaat uit de groep te delen in kleinere groepen en het instrueren van elk team om de hoogste mogelijke vrijstaande structuur met vellen papier op te bouwen en plakband. Het is een probleemoplossende oefening die bevordert de samenwerking, creatief denken, leiderschap en taakverdeling. Eenvoudiger activiteiten, zoals "1 Truth Lies 2 ', waarin deelnemers anderen vertellen drie dingen over zichzelf, met slechts één van de drie dingen die waar zijn, zelfhulpgroepen elkaar beter leren kennen en het bevorderen van participatie.

Share This Post