Index / Onderwijs / Taal Activiteiten Kwalitatieve Concepts

Share This Post

Onderwijs

Taal Activiteiten Kwalitatieve Concepts

In het onderwijs kwantitatieve concepten numeriek of wiskundige aard, terwijl kwalitatieve concepten nauwer verwant aan woorden en beschrijvingen, en dus minder definieerbare. Onderwijzen van deze kwalitatieve concepten kan moeilijker zijn, omdat wis

AdvertisementIn het onderwijs kwantitatieve concepten numeriek of wiskundige aard, terwijl kwalitatieve concepten nauwer verwant aan woorden en beschrijvingen, en dus minder definieerbare. Onderwijzen van deze kwalitatieve concepten kan moeilijker zijn, omdat wiskunde heeft vaak een gedefinieerde set van formules en antwoorden, terwijl de taal is minder gestandaardiseerd. Bijvoorbeeld, 2 + 2 is gelijk aan bijna altijd 4, terwijl de taal bevat meer beschrijving en nuance - is het water blauw of groen?

Kwalitatieve vs. kwantitatieve

De meest fundamentele activiteit in het onderwijzen van kwalitatieve taal helpt studenten om het te definiëren. Zo hebben studentenstudie een reeks waarnemingen te bepalen of elk is kwalitatief of kwantitatief. Bijvoorbeeld, de taal begrip grootte, "big / groter / grootste 'zou kwantitatief worden beschouwd, omdat het maatregelen relatief en cijfers kunnen bestaan, zoals in het gebied van een kamer. De taal begrip beschrijving, zoals de kleur van een stuk tapijt, worden kwalitatieve beschouwd, omdat het taal gebaseerde en worden beantwoord met woorden. In een meer geavanceerde omgeving, kunnen andere concepten direct worden gebonden in een dergelijke reeks van waarnemingen, met inbegrip van de ruimtelijke, temporele of sociaal-emotioneel.

De betekenis van woorden

Focus taalactiviteiten de betekenis van woorden en hoe ze kunnen afhankelijk van de lezer of luisteraar. Dit zet de subjectieve aard van kwalitatieve concepten in een pedagogisch instrument. Zo vragen de studenten of ze de "estate tax" zou verhogen of de ondersteuning van een "dood belasting." Leg uit wat de fundamentele aard van de belastingen, en studenten te betrekken bij een discussie over waarom bepaalde politici gebruiken bepaalde woorden om kiezers te beïnvloeden.

beschrijvende woorden

Laat de leerlingen zich richten op beschrijvende taal door middel van activiteiten die hen in staat stellen om het te zetten om te gebruiken. Bijvoorbeeld, laat ze een foto van het Empire State Building en vraag hen om het te beschrijven in een woord. Een student zou kunnen zeggen "lang," bijvoorbeeld, en dan kun je de student vragen waarom hij koos die bepaald woord. Vraag dan een andere student om een ​​ander woord te kiezen en uit te leggen haar redenering. Door middel van deze activiteiten, kunnen de studenten leren hoe en waarom mensen gebruik maken van de taal om de wereld om hen uit te leggen.

overwegingen

Een probleem bij de behandeling van kwalitatieve concepten is de notie dat de studenten worden gedwongen om na te denken op een hoger niveau, want er zijn niet scherp gedefinieerd antwoorden zo vaak gevonden in kwantitatieve concepten en er is niet een strenge formule voor het bereiken van een dergelijk antwoord. Als de leraar, moet je voorzichtig zijn om te bouwen de studenten 'conceptueel denkvermogen stap-voor-stap om hen te voorzien van de beste educatieve ervaring.

Share This Post