Index / Bedrijf / SWOT-analyse van People

Share This Post

Bedrijf

SWOT-analyse van People

SWOT is een acroniem dat staat voor sterktes, zwaktes, kansen en bedreigingen. SWOT-analyse van de mensen doet zich voor wanneer je een oordeel te vormen op basis van uw observaties over de sterkten, zwakten, kansen en bedreigingen gepresenteerd door

AdvertisementSWOT is een acroniem dat staat voor sterktes, zwaktes, kansen en bedreigingen. SWOT-analyse van de mensen doet zich voor wanneer je een oordeel te vormen op basis van uw observaties over de sterkten, zwakten, kansen en bedreigingen gepresenteerd door de mensen met wie je omgaat. Het wordt vaak gebruikt in business management. SWOT-analyse van de mensen zal u helpen het meeste van uw professionele relaties te maken.

Wie

Sommige van de mensen die u dient te beoordelen met behulp van SWOT zijn: werknemers, potentiële werknemers, collega's, zakenpartners, potentiële zakenpartners, concurrenten en jezelf. U kunt ook de SWOT-methode gebruiken om een ​​groep mensen, analyseren zoals uw sales team.

Hoe

Om een ​​nauwkeurige SWOT-analyse uit te voeren, moet je sterke en zwakke punten van de persoon of de groep, en de kansen en bedreigingen in verband met die persoon of groep te onderzoeken. Stel jezelf vragen over de persoon, en wees realistisch met uw antwoorden.

Sterke punten

Bij het onderzoek van de sterke punten van een persoon of groep, na te denken over de interne zaken zoals vaardigheden, persoonlijkheidskenmerken, ervaring en opleiding. Vraag jezelf af wat situaties brengen het beste in de persoon of groep en wat hen onderscheidt van de concurrentie.

Zwakke punten

Het identificeren van de zwakke punten van de persoon of groep kan door interne eigenschappen die kunnen worden verbeterd. Misschien is het onderwerp van uw analyse heeft moeite met concentreren, vereist meer opleiding of moet werken aan zijn interpersoonlijke vaardigheden.

kansen

Om de mogelijkheden voor de persoon of groep om te profiteren van ontdekken, na te denken over acties die zij kunnen worden gekwalificeerd voor, of welke opleiding of educatieve mogelijkheden die ze kunnen deelnemen aan. Vraag jezelf af wat de persoon of groep kunnen doen om hun sterke punten te verbeteren .

bedreigingen

Het identificeren van bedreigingen die worden geconfronteerd met een persoon of groep kan worden bereikt door te kijken naar externe dingen die de persoon of groep kan stoppen van het bereiken van hun doelen. Denk na over de concurrentie, problemen in de werkomgeving en de veranderende eisen van de werkplek. Vraag jezelf af of de persoon of groep ontbreekt fondsen of apparatuur en als ze kan houden met de volgende generatie.

Voorbeeld

Sterke punten:

Mary heeft meer dan vijf jaar van de customer service-ervaring. Ze beschikt over uitstekende sociale vaardigheden, en is goed geïnformeerd over de producten en diensten van ons bedrijf.

Zwakke punten:

Mary is niet voltooid na de middelbare school, en ze wordt overweldigd in een snel veranderende omgeving.

kansen:

Als ingehuurd, kon Mary profiteren van de beurzen die door ons bedrijf. Ze is uitgenodigd twee een tweede gesprek met een ander bedrijf later deze week.

bedreigingen:

Er zijn vele andere kandidaten toe te passen voor dezelfde positie als Maria is.

Share This Post