Index / Onderwijs / Succesvolle Egg Drop Contraptions voor een Project van de Wetenschap

Share This Post

Onderwijs

Succesvolle Egg Drop Contraptions voor een Project van de Wetenschap

Studenten in het midden of middelbare school niveau kan nodig zijn om een ​​ei drop ding te maken voor een wetenschappelijk project. Ei druppels zijn populair experimenten die uitdagen studenten om kritisch na te denken en ontwerpen van een ding dat

Advertisement

Studenten in het midden of middelbare school niveau kan nodig zijn om een ​​ei drop ding te maken voor een wetenschappelijk project. Ei druppels zijn populair experimenten die uitdagen studenten om kritisch na te denken en ontwerpen van een ding dat een ei beschermt bij een val van een bepaalde afstand. Egg Drop constructies kunnen verschillende vormen aannemen om hetzelfde doel te bereiken: de kracht van de impact te verminderen, of door het verspreiden geweld of verminderen van de zwaartekracht.

Een doos ontbijtgranen en een aantal plastic zakken zijn alles wat je echt nodig hebt om een ​​succesvolle ei drop ding te maken. Licht, krokante muesli, zoals knapperige rijst, granen, werkt vooral goed omdat het gemakkelijk verplettert. Vult vier of vijf boterhamzakjes met ontbijtgranen en plaats deze rond het ei in een grote plastic zak, zodat het ei wordt opgevangen aan alle kanten. Dit moet goed werken voor een standaard twee verdiepingen neerzetten, maar gebruik maken van grotere zakken en meer granen als de hoogte van de drop toeneemt. Wanneer de zak de grond raakt, wordt het effect van de overloop geabsorbeerd en verdeeld door het graan. U zult waarschijnlijk eindigen met een zak van gemalen graan, maar het ei moeten ongebroken zijn.

Mensen zijn in staat om veilig te springen van vliegtuigen met parachutes en land op de grond, omdat de parachute zorgt luchtweerstand, die werkt tegen de kracht van de zwaartekracht om de snelheid van de val te vertragen. Hetzelfde principe kan worden toegepast op succesvolle ei drop constructies maken. Plaats het ei in een lichte doos met een deksel en bind de parachute te geven met enkele draad. U kunt ook proberen met behulp van een plastic boodschappentas voor de parachute en het toevoegen van padding in de doos. Herinner dat hoe groter en zwaarder de container, hoe groter de parachute moet zijn om het ei te beschermen. Dit kan niet zo goed met ei druppels van slechts enkele voeten, omdat de parachute om te openen en het genereren luchtweerstand heeft.

"Oobleck" is een bijnaam aan een mengsel van maïszetmeel en water dat een niet-Newtonse vloeistof, dat wil zeggen, heeft een vloeistof waarvan de stroom geen constante waarde van de viscositeit vormt. Wanneer het in rust of bij zachte druk uit op het fluïdum, fungeert als een vloeistof, maar wordt snel een vaste stof wanneer onder druk. Om het ding te maken, combineren twee delen maïszetmeel met een deel water tot een kwart-size plastic zak te vullen. Dan gewoon plak het ei in de zak en laat hem op de grond vallen. Wanneer de zak de grond raakt, de oobleck vormt een solide rondom het ei, zodat de kracht van de val gelijkmatig wordt verdeeld over het oppervlak van de shell.

Een eenvoudige opgevulde doos kan waarschijnlijk de meest voorkomende succesvolle ei drop ding zijn. De doos die u gebruikt moet verliefd op effect, dus gebruik een materiaal zoals karton in plaats van plastic of metaal. U kunt de lijn een doos met elke kussen of zacht materiaal, zoals schuim, sponzen, bel papier, katoen of marshmallows. Ei krat schuim werkt bijzonder goed, want de vorm is perfect voor het houden van het ei op zijn plaats. Zorg ervoor dat u voldoende opvulling in het vak aan de ei gelijkmatig aan alle kanten. Wanneer de doos de grond raakt, zal de kracht voor malen de doos, die veel van de schok van de val absorbeert veroorzaken. De kracht wordt tevens gelijkmatig verdeeld en geabsorbeerd door het opvulmateriaal.

Share This Post