Index / Huis / Styles schommelstoelen

Share This Post

Huis

Styles schommelstoelen

Schommelstoelen zijn gewoon zitplaatsen gebouwd op rockende stukken hout. Hoewel van oorsprong uit Engeland, is Benjamin Franklin gecrediteerd voor de invoering van de schommelstoel naar Amerika, waar hij nog steeds geniet grote populariteit. Van bui

AdvertisementSchommelstoelen zijn gewoon zitplaatsen gebouwd op rockende stukken hout. Hoewel van oorsprong uit Engeland, is Benjamin Franklin gecrediteerd voor de invoering van de schommelstoel naar Amerika, waar hij nog steeds geniet grote populariteit. Van buiten zitten op de veranda te rocken een huilende baby te slapen, schommelstoelen in welke vorm dan ook roepen beelden op van traditie en comfort.

zwanenhals Style

Zwanenhals schommelstoelen werden voor het eerst gemaakt in de 18e eeuw. Deze stijl wordt gekenmerkt door een unieke houtsnijwerk van ganzen nek. De armen van de gewone stoel zijn bedoeld om de nek en hoofd van een gans lijken, zoals de ogen. Hoewel sommige gewoon had zwanenhals handgrepen, vele ontwerpen opgeroepen tot ingewikkelde lijstwerk van ganzen nekken rond het trimmen.

Bentwood Style

De Bentwood schommelstoel stijl is te onderscheiden door zijn vloeiende stijl uitgevonden door de Duitse uitvinder Michael Thonet in het midden van de jaren 1800. Thonet ontwikkeld en gepatenteerd een proces waarbij hout wordt gestoomd en gebogen in sierlijke handgrepen en rockende benen die lijken te vloeien in elkaar naadloos aan. Deze stoel is licht en praktisch, maar toch elegant.

Amish Style

De Amish leerstoel is vernoemd naar de traditionele Amerikaanse sekte die eerst ontworpen het. Deze leerstoel wordt gekenmerkt door comfortabele, voorgevormde zittingen en rugleuningen. De bouwer droogt kleine platen van massief hickory of eikenhout van jonge boompjes, stoomt ze in gebogen vormen die de rug ondersteunen. Authentieke Amish stoelen worden ondertekend door hun makers.

Kennedy Style

Kennedy schommelstoelen zijn ingericht na favoriete stoel van de John F. Kennedy dat hij gekocht van P & P Chair Company in 1955. Dit schommelstoel hielp te kalmeren slepende pijn van een eerdere oorlog blessure, en het lijkt in veel foto's met hem. Zijn leerstoel werd zo populair dat P & P Chair Company begon met het produceren ze in de massa. Deze leerstoel wordt gekenmerkt door zijn eenvoudige, stoom gevormd ontwerp met een rugkussen.

Adirondack

Het artistieke concept achter de rustieke Adirondack schommelstoel werd voor het eerst geïntroduceerd in de Appalachian regio van Amerika uit Engeland in de jaren 1830. Deze leerstoel wordt gekenmerkt door stukken van rustieke stokken en takken ofwel genageld of samen vastgemaakt aan een schommelstoel te vormen. De jaren 1980 zag een herinterpretatie van de stijl gebruik van grotere, vlakke stukken hout.

Morris

De Morris schommelstoel stijl is herkenbaar aan de laaggelegen, gestoffeerde zitting en massief eiken frame. De meeste schommelstoelen niet padding of stofferen, waarbij de Morris zo uniek maakt hebben. Deze stoelen zijn bekleed met verschillende materialen, zoals leer of stof.

Share This Post