Index / Bedrijf / Strategic Workforce Planning Tools

Share This Post

Bedrijf

Strategic Workforce Planning Tools

Het proces van de strategische personeelsplanning gevolgen van een organisatie inhuren, business focus en beschrijvingen van job functies in alle afdelingen. Het proces omvat analyse, objectieve ontwikkeling en communicatie. Human resources professio

Advertisement

Het proces van de strategische personeelsplanning gevolgen van een organisatie inhuren, business focus en beschrijvingen van job functies in alle afdelingen. Het proces omvat analyse, objectieve ontwikkeling en communicatie. Human resources professionals en organisatorisch leiderschap een belangrijke rol spelen in deze business oefening.

Strategic Workforce Planning Defined

Workforce planning is het bedrijfsproces gebruikt door bedrijven om effectief te plannen voor de toekomst inhuren behoeften en personeel verwachtingen. Het proces, een samenwerkingsverband tussen de menselijke hulpbronnen en de leiding van de organisatie, stelt stappen gebruikt voor het identificeren, verwerven, ontwikkelen en behouden van een bloeiende personeelsbestand. Strategische personeelsplanning omvat typisch budget en de toewijzing van middelen aan het inhuren van behoeften, forecasting van knelpunten en het inhuren van de behoeften en de succesvolle integratie van het bedrijf missie en business focus te ontmoeten. (Zie referentie 1)

Voordelen van Strategic Workforce Planning Tools

Om een ​​personeelsbestand planning strategie te creëren, moeten organisaties benchmarks, schets doelen en garner steun vast te stellen van het management en het personeel. Strategische personeelsplanning tools kunnen een organisatie om gegevens te verzamelen om te beginnen met de analyse van kritieke bestaande aannemen en behoefte aan personeel. Planning helpt ook om de externe werknemers te helpen bij de vorming van effectieve wervingsstrategieën in kandidaten voor toekomstige rollen te bewerkstelligen meten. Tenslotte helpt de onderneming toezicht op hun medewerkerpopulatie de effectiviteit van de strategie identificeren eenmaal is ingezet. (Zie referentie 2)

Carrière Patterns Analyse

Het Amerikaanse Office of Personnel Management heeft de Career Patterns aanpak als een instrument voor personeelsplanning ontwikkeld. Career Patterns analyse is een organisatorische oefening die een bedrijf van de arbeidsmarkt te analyseren om een ​​op feiten gebaseerde plan voor een effectieve werkomgeving te creëren vraagt. Deze tool daagt het bedrijf een carrière en voordelen met de voorkeuren en wensen van de grotere personeelsbestand aan te passen aan wederzijds voordelige verwachtingen en functie-eisen vast te stellen. Dit helpt het bedrijf te identificeren manieren om een ​​meer aantrekkelijke werkgever te worden en mogelijk toekomstige kandidaten aan te trekken en tegelijkertijd banen zijn functioneel aangepast aan de behoeften van de onderneming. (Zie referentie 3)

Vaststelling van doelstellingen SMART

In de 2008 "Washington State Guide to Developing Strategic Workforce Plans", werd gesteld dat het definiëren van de doelstellingen kan de organisatie om de resultaten die ze verwachten te ontvangen door het bereiken van gestelde doelen te formuleren. Ter controle doelstellingen doeltreffend en afgestemd bedrijfsbehoeften, de gids voor met de SMART werkwijze wordt een reeks vragen op basis van het acroniem is het doel specifiek hoe het bedrijf zal slagen? Is het doel meetbaar? Is de doelstelling actie-georiënteerd? Is het doel realistisch? Is de doelstelling tijd-georiënteerd en haalbaar binnen de vastgestelde tijd? (Zie Resource 1)

Workforce Planning Website

De Georgia State Personeelsadministratie suggereert een personeelsplanning website als een manier om instrumenten, middelen, documentatie en algemene informatie over personeelsplanning initiatief van een organisatie te consolideren. Door het creëren van een centrale repository van inhoud op een interne website, kan een organisatie besturen en beheren van de verspreiding van informatie naar strategische partners, en tegelijkertijd eventuele aanvullende materialen die managers en HR-professionals kunnen helpen bij het begrijpen van het personeelsbestand planningsproces is direct beschikbaar van een openbare locatie. (Zie Resource 2)

Share This Post