Index / Reizen / Stranden & Piers in Australië

Share This Post

Reizen

Stranden & Piers in Australië

Australië, het grootste eiland ter wereld, heeft een groot en gevarieerd landschap. Haar-woestijn bedekte rode centrum geeft weg naar de omliggende regenwouden en zandstranden met een kustlijn die 30.000 mijl bedraagt. kusten van Australië behoren ge

AdvertisementAustralië, het grootste eiland ter wereld, heeft een groot en gevarieerd landschap. Haar-woestijn bedekte rode centrum geeft weg naar de omliggende regenwouden en zandstranden met een kustlijn die 30.000 mijl bedraagt. kusten van Australië behoren gerenommeerde duiken en surfen locaties, UNESCO World Heritage sites, zoals het Great Barrier Reef en historische pieren.

Bondi Beach

Vijf mijl van het centrum van Sydney ligt het iconische Bondi Beach. Het is een beroemde surf en zonnebaden plek die tot trekt tot 40.000 bezoekers per dag. Hotels, restaurants, bars en boetieks kijken uit op de strook zand dat is ook de thuisbasis van 's werelds oudste badmeester club. Zout water rock zwembaden zitten aan beide uiteinden van het strand en een vier-mijl parcours loopt naar een handvol naburige stranden zoals Coogee.

Wineglass Bay

Gestemd door de krant Telegraph als een van de top 10 luxe stranden, Wineglass Bay is een afgelegen stukje paradijs in de staat Tasmanië. Het vegen witte baai en het omliggende regenwoud zijn huis naar wallaby's, wombats en Tasmaanse duivels, en dolfijnen genade zijn wateren. De baai is zo geïsoleerd dat het alleen kan worden bereikt per boot of via een drie uur durende tocht.

Stockton Beach

Stockton Beach strekt zich uit van Newcastle naar Nelson Bay in New South Wales. Met een oppervlakte van 2.000 vierkante mijl is het de grootste massa van zand in Australië. Dolfijnen regelmatig te bezoeken de wateren die ook een gerenommeerd surfen, snorkelen en duiken locatie. Een Noorse scheepswrak rust op het zand en de 100-voet hoge duinen aantrekken quad-bike rijders en vierwielaandrijving sensatiezoekers.

Busselton Jetty

Meer dan 1-mijl lange, de Busselton Jetty is de langste houten pier opgestapeld op het zuidelijk halfrond, en de tweede langste in de wereld. Het ligt in Geographe Bay - een gebied dat uitgeroepen tot een van de top 10 plaatsen te zien in de wereld door Lonely Planet - in de staat West-Australië. U kunt wandelen langs de 140-jaar oude steiger of de trein nemen naar het einde waar er een 25-voet diep onderwater observatorium.

Urangan Pier

Urangan Pier uitsteekt uit Hervey Bay in de staat Queensland. Het werd oorspronkelijk gebouwd als een spoorverbinding voor de uitvoer van suiker, kolen en hout, maar is nu een populaire toeristische en visplek. Sloop van de pier begon in 1985, maar werd stopgezet wegens openbare oproer en een festival werd gehouden om geld in te zamelen voor het onderhoud. Het festival blijft tot op de dag in de vorm van een jaarlijkse wedstrijd vissen.

Share This Post