Index / Cars / Stap-voor-stap instructies over het vervangen van een waterpomp op een 2001 Ford Taurus

Share This Post

Cars

Stap-voor-stap instructies over het vervangen van een waterpomp op een 2001 Ford Taurus

De waterpomp circuleert koelvloeistof door de 2001 Ford Taurus engine, en is een essentieel onderdeel voor de goede werking. Koelvloeistof lekt uit het blok, een wiebelende waterpomppoelie of oververhitting zijn tekenen van de pomp mogelijk defect. R

AdvertisementDe waterpomp circuleert koelvloeistof door de 2001 Ford Taurus engine, en is een essentieel onderdeel voor de goede werking. Koelvloeistof lekt uit het blok, een wiebelende waterpomppoelie of oververhitting zijn tekenen van de pomp mogelijk defect. Reparaties onmiddellijk, of de motor kan onherstelbaar beschadigd raken.

Een 3.0L V6 motor is standaard uitrusting voor de Taurus modeljaar 2001. De motor is zijwaarts gemonteerd in de motorruimte, zoals in de meeste front-wheel-drive auto's. De waterpomp zit aan de motor, waar de toegang beperkt de passagier moet dus verschillende componenten worden verwijderd om de herstelling uit te voeren.

Wat je nodig hebt

wielblokken

Rags

Dopsleutel set

platte schroevendraaier

Phillips schroevendraaier

drain pan

pakkingschraper

Nieuwe waterpomp

Nieuwe waterpomp pakking

pakking verbinding

Motorolie of spuit smeermiddel

momentsleutel

Antivries

Water

Tap de koelvloeistof System

Parkeer de auto op een vlakke ondergrond, schakel de parkeerrem en zet de motor uit.
Blokkeer de wielen.

Open de motorkap en maak de negatieve accukabel. Wanneer de motor is afgekoeld, verwijder de radiatordop.

Zet een grote opvangbak onder kant van de radiator van de passagier.
Maak de onderste slangklem met een tang of een schroevendraaier als dat nodig is. Schuif langzaam de slang weg omdat de koelvloeistof zal toenemen out. Laat alle koelvloeistof weglopen in de pan. Koppel de kleine slang aansluiten van de koelvloeistof overflow tank naar de top van de radiator, en verwijder de overflow tank.

Verwijder Old Pump

Kijk op de ventilator lijkwade voor de aandrijfriem routing label. Maak een schets van de riem configuratie als dit label niet zichtbaar is. Een diagram van de juiste aandrijfriem routing kan ook worden afgedrukt bij een online bron, zoals de AutoZone website.

Draai de waterpomp katrol bouten net genoeg om de spanning te breken.
Plaats de dopsleutel over de gordelspanner moer en trek naar boven om speling te creƫren in de gordel. Schuif de riem van de poelie met de andere hand en laat de spanner. Verwijder de spanner en de aandrijfriem.

Verwijder de waterpomp katrol, en koppel de slang van de pomp.
Draai de bevestigingsbouten en weg te trekken van de waterpomp en de pakking.
Voorzichtig schrapen weg resterende pakking materiaal.

Laat de resterende koelvloeistof af te voeren gedurende enkele minuten.
Veeg olie of vuil van rond de opening pomp.

Installeer New Pump

Verspreid pakking kit op de montage van de oppervlakte van het nieuwe waterpomp en de motor kant van de pakking. Breng een dun laagje schone motorolie of spuit smeermiddel op alle bouten en studs, behalve de bout dat gaat in het onderste gat.

Plaats twee bouten aan weerszijden van de pomp. Schuif de pomp met de twee bouten op hun plaats tegen de motor. Hand-draai de bouten. Plaats alle resterende bouten met uitzondering van de onderste bout, en met de hand vastdraaien.
Breng een dun laagje van de pakking kit op de onderste bout, plaats het in de resterende gat en met de hand vast. Gebruik de momentsleutel in een wirwar patroon om de bouten vast te zetten. Toepassen 18 foot-pounds van het koppel op de bovenste 8-mm schroeven en 89 inch-pounds of 7 voetponden de onderste bouten 6 mm.

Sluit de koelvloeistof slang op de pomp. Draai de waterpomp katrol met een dopsleutel tot het knus. Bevestig de aandrijfriem spanner. Route de aandrijfriem om de juiste positie met behulp van het schema of schets. Draai de waterpomp katrol bouten met 30 tot 100 voet-pond van het koppel.

Vullen en Test

Installeer de koelvloeistof tank. Bevestig de onderste radiator slang en draai de klem.

Vul de radiateur met een 50/50 mix van antivries en water. Vul de radiateur langzaam, het controleren van de waterpomp en slangen op lekken. Sluit de radiator dop.Sluit de negatieve accukabel. Start de motor en laat deze stationair draaien gedurende 10 minuten. Zet de motor af en controleer het koppel op de bouten waterpomp als er lekkage.

Hints

Gebruik een opvangbak met een 3-liter capaciteit of hoger.

Wees voorbereid op de koelvloeistof naar "gush" uit de onderste radiator slang.

Schets de aandrijfriem routing of toegang te krijgen tot de routing diagram via een auto-onderdelen website als het label zijn niet zichtbaar.

Zorg dat er geen olie op de aandrijfriem.

Gebruik een lagere schaal momentsleutel gekalibreerd inch-pond voor de lagere waterpomp bouten indien beschikbaar. Standard foot-pound momentsleutel mag niet gevoelig genoeg om de juiste kracht te registreren zijn.

Zorg ervoor dat de aandrijfriem past volledig over alle poelies bij het opnieuw installeren.

Thermostaat vervangen wordt aanbevolen wanneer u de waterpomp vervangen. Inspecteer de onderste radiator slang op scheuren of bulten voordat u deze op de radiator.

Proefrit wanneer reparaties zijn voltooid totdat de koelvloeistof meter geeft de normale bedrijfstemperatuur.

Begin niet met deze reparatie totdat de motor uitgeschakeld is geweest gedurende ten minste twee uur.

Vermijd het aanraken van beide accupolen met hulpmiddelen op hetzelfde moment.

Gebruik grote zorg bij het los- en vastdraaien van de aandrijfriem om te voorkomen dat het vangen van je vingers.

Niet bouten te strak of je kan de schroefdraad.

Share This Post