Index / Huis / Stap-voor-stap Cob House Construction

Share This Post

Huis

Stap-voor-stap Cob House Construction

Het bouwen van een maïskolf thuis helpt de planeet en uw portemonnee. Gemaakt van een mengsel van klei, zand en stro, maïskolf woningen hebben een geschiedenis die teruggaat duizenden jaren. Reizen naar Groot-Brittannië voor een glimp van deze duurza

AdvertisementHet bouwen van een maïskolf thuis helpt de planeet en uw portemonnee. Gemaakt van een mengsel van klei, zand en stro, maïskolf woningen hebben een geschiedenis die teruggaat duizenden jaren. Reizen naar Groot-Brittannië voor een glimp van deze duurzame woningen. Vergelijkbaar met adobe gebouwen, cob huizen vereisen weinig onderhoud en weinig bouw kosten.

Voorbereiding

Als u een professionele cob huis bouwer inhuren, verwachten veel geld uit te geven. Het bouwen van een maïskolf thuis op uw eigen, maar kan kosten slechts $ 3.000 (in 2010). Zelfs beginnende bouwers hebben met succes gebouwd cob huizen, een sterke afhankelijkheid van de bestaande gemeenschap van groene huiseigenaren voor begeleiding.

Begin uw cob huis met een flinke dosis studietijd. Kijk voor boeken gewijd aan cob gebouw en natuurlijke bouwtechnieken. Deze boeken ook een lijst van experts die lessen en workshops aan te bieden. Aanboren cob gebouw forums en organisaties. Het kennen van de financiële en de bouw informatie voordat u begint is gunstig.

Ontwerp uw huis na je hebt een goede basis van kennis in het groen gebouw. Bereid cob huis plannen zijn ook beschikbaar voor aankoop. Kiezen tussen een koepel of verticale wanden structuur en tussen een een-verhaal of twee verdiepingen tellende huis. Vraag om advies over de planning van de elektrische en sanitaire installaties. Veel cob huizen zijn muren gebogen omdat de klei / stro mengsel biedt meer flexibiliteit dan hout. Planning ramen en muren een gekromde structuur, is echter moeilijk.

Het negeren van het klimaat van uw regio kan leiden tot een ramp. Koudere klimaten vereisen dikke muren en verwarmingssystemen. Dikke cob muren (2- tot 3-voet dik) slaan warmte goed. Veel cob huizen vereisen slechts een houtkachel voor de warmte.

Controleer in de plaatselijke bouwverordeningen grondig als u van plan bent uw cob gebouw. Staten en gemeenten mogen geen codes in de plaats hebben voor een cob structuur. Gebruik deskundige begeleiding van cob huiseigenaren die al deze problemen aangepakt.

Gebouw

Kies een droge, goed gedraineerde bouwplaats. Sommige cob huizen beginnen met een geul, 2-voeten tot 3 voet diep, waarin de stichting. Leg grind op de bodem van de sleuf. Met behulp van voeten of hoeven om de klei, stro en zand mengen blijft de traditionele manier om cob creëren. Moderne machines en materialen, maar maken cob gebouw veel gemakkelijker. Een grote verticale vijzel mengt ongeveer 7.000 pond van cob in 30 minuten. Betonmolens rototillers het verstrekken van andere mechanisch mengen opties.

Het vullen van de aarde-bags, meestal oude feedbags of 50-lb. polypropyleen zandzakken, is toegenomen in populariteit met cob constructies. Elke zak wordt gevuld met de kolf mengsel. De top 10 inches van elke zak blijft ongevuld en open.

To earth-tassen te gebruiken, leg ze op het gravel bodem van de sleuf. Plaats de zakjes in een rij, achter elkaar, boven het grind in de funderingsput. Vouw de opening van elke zak, zodat het open uiteinde rust onder de tas zelf. Plaats de volgende zak strak naast de eerste volledig af te dichten opening van de eerste zak. Leg een andere rij van zakken op de eerste rij, een spreiding van de rijen, zoals metselwerk. Een metalen sabotage moet het mengsel in elke zak plat voordat u de volgende rij.

Voeg een broodje van prikkeldraad tussen elke rij. Plaats de draad in twee rijen 2 tot 3 inch van de rand van de zakken (naar het midden). Met stenen of sabotage om op de draad in de bags.The draad helpt de muur blijven stevig op zijn plaats. Dit proces gaat door totdat zakken tot het bereiken van de gewenste hoogte.

Construct houten of metalen frames voor ramen en deuren. Het installeren van deuren en ramen volgt dezelfde stappen als in de traditionele woningen, hoewel sommige cob bouwers toe te voegen of gewoon glas in lood om eenvoudige dragers ingebouwd in de muren. Roofing installatie vereist meestal een truss of balk fundament gelegd over de cob structuur, van muur tot muur. Solliciteer pleister op de droge aarde-bag muren.

Share This Post