Index / Gezondheid / Stage Vier Cancer Levensverwachting

Share This Post

Gezondheid

Stage Vier Cancer Levensverwachting

Wanneer iemand wordt gediagnosticeerd met kanker van elk type, de dokter geeft meestal een numerieke podium nummer. Stadium 1 is de minst invasieve vorm van kanker en wordt algemeen beschouwd als een vroeg stadium. Vandaar dat stadium 4 is precies he

AdvertisementWanneer iemand wordt gediagnosticeerd met kanker van elk type, de dokter geeft meestal een numerieke podium nummer. Stadium 1 is de minst invasieve vorm van kanker en wordt algemeen beschouwd als een vroeg stadium. Vandaar dat stadium 4 is precies het tegenovergestelde, normaal beschrijven kankers die eerder zijn invasieve of gevorderd. Daarom worden stadium 4 vormen van kanker in het algemeen besproken in samenhang met de verwachte levensverwachting vragen.

Laagste Fase 4 Cancer Levensverwachting op type

In een studie uitgevoerd door de Amerikaanse Seer Program, getiteld "Cancer Survival

Onder volwassenen, "alle vormen van kanker werden vergeleken om te zien welke de laagste vijf jaar levensverwachting hadden als ze eenmaal het podium 4-status. Alvleesklierkanker had de laagste vijf jaar levensverwachting tarief, slechts 4,4 survival percentage. Sluit achter bereikt, op 7,2 procent, was mesothelioom. Leverkanker had de op twee na laagste levensverwachting tarief (10,2 procent), gevolgd door slokdarmkanker, met een 13,8 procent vijf jaar levensverwachting waarschijnlijkheid. Stadium 4 kanker levensverwachting is dramatisch laag in deze vormen van kanker .

Hoogste Fase 4 Cancer Levensverwachting op type

Fase 4 testes kanker had de hoogste vijf jaar te overleven tarief (95,5 procent) in de genoemde studie. Fase 4 schildklierkanker, op 93,9 procent, kwam in de tweede hoogste levensverwachting, en zowel het podium 4 lip en endocriene kankers gebonden voor de derde plaats met een 91 procent overlevingskans. Gelukkig voor patiƫnten met deze soorten kanker, stadium 4 kanker levensverwachting redelijk optimistisch.

Hoogste levensverwachting voor Fase 4 Kanker van Race

Blanken, met een snelheid van 95,8 procent, had de hoogste vijf jaar kanker levensverwachting opgenomen. Zwarten werd tweede met een overlevingskans score van 94,7 procent voor de derde fase 4 niet-epitheliale huidkanker. En de derde plaats ging naar Aziaten, met een 94,0 procent van vijf jaar overlevingskans voor fase 4 schildklierkanker. Echter, deze studie niet de gegevens van andere rassen zijn onder andere; Daarom zijn deze statistieken stadium 4 kanker uitsluitend gebaseerd op de rassen vertegenwoordigd.

Laagste Expectancy tarief voor Fase 4 Kanker van Race

Het stadium 4 kanker met de laagste kanker levensverwachting tarief voor alle drie rassen vertegenwoordigd in de Amerikaanse SEER Program Study was alvleesklierkanker (met blanken op 4,4 procent, zwarten op 4,4 procent en Aziaten op 4,8 procent).

Betekenis

De Surveillance, Epidemiologie, en End Results (SEER) is een programma van het NCI (National Cancer Institute). Deze studie over kanker levensverwachting vijf jaar te overleven tarieven voor fase 4 kanker werd geproduceerd uit gegevens verzameld met betrekking tot kanker gediagnosticeerd tussen 1988 en 2001. Het bestond uit van de volwassenen 20 jaar en ouder (met uitzondering van leukemie, lymfoom en placenta kanker , waarin individuen van jongere leeftijd omvatte).

De totale fase 4 kanker levensverwachting prijzen waren het hoogst voor blanke patiƫnten, bij een 65 procent vijf jaar te overleven tarief, en het laagst voor Aziaten, op 54 procent. Verrassend, waren de vier meest overwegend gediagnosticeerd stadium 4 vormen van kanker in die periode (long / bronchiale, borst-, colon / rectum en prostaat) niet tot uiting in de hoogste of laagste vijf jaar te overleven tarieven.

Share This Post