Index / Huisdieren / Stadia van de Arbeid in een Geit

Share This Post

Huisdieren

Stadia van de Arbeid in een Geit

Geiten zijn vergelijkbaar met de meeste zoogdieren als het gaat om de geboorte van hun kinderen. Veel van de fysische processen zijn hetzelfde. De etappes van de arbeid zijn nesten en pre-arbeid of zeer vroege tekenen, dan is de werkelijke volledige

AdvertisementGeiten zijn vergelijkbaar met de meeste zoogdieren als het gaat om de geboorte van hun kinderen. Veel van de fysische processen zijn hetzelfde. De etappes van de arbeid zijn nesten en pre-arbeid of zeer vroege tekenen, dan is de werkelijke volledige bevalling van het nageslacht. Naar aanleiding van dat, zal de nageboorte (placenta) worden geëlimineerd. Als je net begint fokken en houden geiten, raadpleeg dan een boerderij dier dierenarts in uw buurt voor meer informatie over de beste manier voor te bereiden op de komst van kinderen. Als een van uw geiten begint te vertonen tekenen dat ze zwaar met een kind, houdt een oogje in het zeil uit. De draagtijd is 146-155 dagen.

Fase 1

Als de mama geit nadert levering, zal haar uier begint te vergroten en te zwellen, tot een paar dagen voor de bevalling als het lijkt behoorlijk vol. Ze kunnen vaak blaten, en lijken te popelen om te krijgen. Haar nesten instincten zal schoppen in en ze zal roer of schop onder een bedding omgeving. Ze zal vaker op zoek naar haar achterkant, en kunnen haar slijmprop verliezen - een ontlading die helder of wit, en getint met bloed kan zijn. De heupen zullen ook meer uitgesproken zijn. Deze fase kan enkele uren of tot 24 uur.

fase 2

Deze fase is wanneer actief arbeidsmarktbeleid kicks in de waterzak of vruchtzak, kon afdalen -. Het lijkt op een ballon. De tas kan breken of intact blijven totdat het kind is geboren. De doe zal lijken meer naar binnen richten, en kunnen gaan liggen of een wandeling rond een beetje. Haar weeën zal bouwen en je kunt zien slijm, bloed of het kind verschijnen. Ze zal beginnen om spanning en duwen zal beginnen. De jongen kon presenteren door een van beide het hoofd of voeten. De meest ideale en de normale presentatie is wanneer de kid's neus en tenen bij elkaar te presenteren. Geblaat kunnen verhogen, of de hinde zullen hijgen en krijg stil als ze neemt haar laatste duwt, dan geboorte doet zich voor wanneer het hele lichaam van de baby goat is buiten het lichaam van haar moeder.

na de geboorte

De moeder zal meestal van de baby schoon te maken, maar soms ook niet. Een dierenarts, de kweker of een assistent moet veeg de kid's neus en ontruimen zodat het kan ademen. Sommige dieren kauwen de navelstreng, maar de kweker nodig heeft om het koord te snijden. De placenta kan nemen van minuten tot een paar uur te leveren. Als u het helpen van een hinde, trek nooit aan het snoer als bloedingen kunnen optreden. De hinde kan gewoon duwen of twee keer met een krimp van de nageboorte los. Zodra het is volledig uit, controleren om ervoor te zorgen dat het intact is en geen delen in haar baarmoeder blijven. De baby begint dan verpleegster en de moeder geit zal kalmeren en zich te vestigen in haar ouderlijke taken.

zuigeling

Controleer spenen van de hinde om zeker te zijn dat ze niet verstopt zijn en de melk stroomt. Colostrum is de eerste vloeistof die voor het eigenlijke melk zal komen, en de baby zal dit moeten helpen haar immuunsysteem uit om een ​​goede start, maar ook voor de algemene voeding. Als de baby niet gemakkelijk happen meteen en verpleegkundige, moet u helpen de speen te vinden. Als een andere kinderen staat op het punt geboren te worden, soms de moeder lijkt een beetje in de war of zo in beslag genomen door de eisen van de volgende duwen geval kan de eerste niet zijn kans te krijgen tot de tweede is geboren. Proberen te helpen de kinderen krijgen biest zeer snel nadat ze geboren zijn.

Share This Post