Index / Tuin / Spint op Yew Struiken

Share This Post

Tuin

Spint op Yew Struiken

Spider mijten zijn kleine wezens die zich voeden met bomen en planten. Spint kijk groen als ze jong zijn, later steeds een grijsachtige kleur, volgens de Universiteit van Maryland Extension. Als u vergeling of verlies van loof merken op uw taxus stru

AdvertisementSpider mijten zijn kleine wezens die zich voeden met bomen en planten. Spint kijk groen als ze jong zijn, later steeds een grijsachtige kleur, volgens de Universiteit van Maryland Extension. Als u vergeling of verlies van loof merken op uw taxus struik, kan worden veroorzaakt door deze dieren. Onbehandelde spint populatie kan snel verhogen en een bedreiging vormen voor planten. Spruce spint en roest mijten aanvallen vaak taxus struiken en kunnen aanzienlijke schade in slechts één seizoen veroorzaken.

types

Spint wordt onderverdeeld in twee categorieën - koele seizoen mijten en warme seizoen mijten - op basis van de periode van de grootste activiteit. Spint uitbroeden van eieren en bereiken volwassenheid in slechts zeven dagen. Spint gemakkelijk te reproduceren in een droge omgeving wanneer de natuurlijke vijanden zijn niet zo talrijk, op basis van de Colorado State University Extension. Taxus struiken in warme gebieden geplant zijn bijzonder gevoelig voor spintmijten, die zulke omstandigheden de voorkeur.

Spruce spintmijten

Spruce spint aanval taxus struiken, waardoor kleine gele vlekken op de naalden. Dit gebeurt vaak aan de basis aan één zijde van de taxus bush, geleidelijk omhoog. Naalden geel, dan bruin en kan uiteindelijk vallen. Dit cool-seizoen mijt is actief in de lente en de herfst, volgens de Purdue University Extension. De eieren worden gelegd en blijf op de taxus bush door de winter, uitkomen in de lente.

Rust Mijten

Rust mijten zijn niet echt een spint, maar eerder een soort eriophyid mijt. Sommige mensen kunnen deze mijten voor spint fout te wijten aan de vergelijkbare schade aan planten. Ze zijn vaak op taxus struiken, volgens de Universiteit van Maryland Extension. De schade aan taxus struiken veroorzaakt door deze mijten omvat vergelen en vallen naalden. Roest mijten zijn zeer klein, zodat hun aanwezigheid meestal bepaald door de schade aan de taxus boom niet door visuele detectie van de mijten zelf. Roest mijten kunnen worden onderscheiden van spint doordat ze geel van kleur en slechts vier poten. Volgens de Universiteit van Maryland Extension, moet tuinbouw olie spuit worden gebruikt om roest-mijt besmettingen te beheren.

opsporing

Als uw taxus struik toont spotten of vergeling - vooral bij warm, droog weer - Check it voor mijt activiteit. Zoek voor ronde, roodbruine eieren op de bladeren en de bast van de taxus bush. Webs dekken hele delen van de takken in het geval van significante besmetting. Snel controleren spintmijten door schudden van een tak over een stuk wit papier en vervolgens op zoek naar kleine, langzaam bewegende vlekken.

Controle

Besmettingen vinden aan het begin van het warme seizoen hoogstwaarschijnlijk controleprocedures uitgevoerd nodig. Volgens de Purdue University Extension, is het het beste de controle van de mijten door middel van natuurlijke methoden, zoals het afspuiten van de taxus bush natuurlijke spin-mijt vijanden, met inbegrip van lieveheersbeestjes en roofmijten sparen. De Universiteit van Maryland suggereert tuinbouw olie of zeepspiritus tijdens het groeiseizoen, samen met een slapende olie in de winter het ei populatie regelen.

Share This Post