Index / ouderschap / Spanking Voordelen & Nadelen

Share This Post

ouderschap

Spanking Voordelen & Nadelen

Spanking kinderen als straf al lang een onderwerp van controverse geweest. Sommigen zeggen dat het leert kinderen discipline door het gebruik van een goedaardige en meestal onschuldige vorm van lijfstraffen, terwijl anderen zeggen dat het wreed, bele

AdvertisementSpanking kinderen als straf al lang een onderwerp van controverse geweest. Sommigen zeggen dat het leert kinderen discipline door het gebruik van een goedaardige en meestal onschuldige vorm van lijfstraffen, terwijl anderen zeggen dat het wreed, beledigend en leert kinderen om gewelddadig te zijn. Al decennia lang, spanking een kind werd beschouwd als volledig aanvaardbaar, en terwijl sommige ouders nog steeds geloven dat het vele voordelen zijn tegenstanders ook de nadelen verbonden aan spanking spreken.

Spanking een kind toen Nothing Else Works

Degenen die geloven dat het aanvaardbaar is om een ​​kind te slaan zijn snel op wijzen dat spanking mag alleen worden gebruikt als een laatste redmiddel als er geen andere vormen van straf werk. Kinderen die zich misdragen en worden geconfronteerd met minder zware straffen kunnen geloven dat ze "getting off easy" en zal niet leren hoe zich te gedragen. Spanking een kind voor een strenge straf laat het kind weet waar zijn ouders de lijn over hebt getekend welk gedrag aanvaardbaar is en wat niet. Zonder in te gaan op die extreme (als je kunt bellen spanking een extreme), kan een kind niet leren dat bepaalde handelingen hebben ernstige gevolgen.

Spanking Brengt Misbehavior om onmiddellijk een einde

Spanking een kind heeft wel het voordeel dat een onmiddellijke reactie op een actie. Het verzenden van een kind naar zijn kamer om na te denken over wat hij heeft gedaan zou kunnen werken prima voor sommige kinderen, maar als straf gaat het werkt vrij langzaam. Sommige kinderen gewoon niet begrijpen waarom ze worden gestraft of weten wat ze deden verkeerd was. Sommige kinderen, die niet eens zien om hun kamer als een straf wordt verzonden. Aan de andere kant, een kind begrijpt meteen dat hij wordt gestraft als hij wordt afgedroogd. Het veroorzaakt onmiddellijke pijn en wordt gezien als een direct gevolg van wangedrag, hoewel het doet weinig fysieke schade aan het kind.

Spanking kan onderwijzen agressief gedrag

Spanking is bedoeld om slecht gedrag bij kinderen te stoppen, maar sommige studies hebben gesuggereerd dat het precies het tegenovergestelde doet. Veel kinderopvang en psychologie deskundigen beweren dat spanking alleen leert een kind dat geweld een acceptabele vorm van straf. Als een kind opgroeit met deze houding, kon hij geweld gebruiken om conflicten op te lossen wanneer er meer aanvaardbare methoden van de resolutie. Een studie uitgevoerd aan de Tulane University toonde aan dat kinderen die werden verloren meer dan twee keer per maand vanaf de leeftijd van 3 tot 5 jaar waren 50 procent meer kans om deel te nemen in agressief gedrag tegen de tijd dat ze 5 jaar oud.

Spanking Leert Fear, geen respect

Terwijl spanking een kind wordt gedacht door zijn supporters om een ​​manier om discipline en respect te leren zijn, andere mensen zeggen dat het leert een kind om zijn ouders te vrezen in plaats van ze te respecteren. Spanking vaak wordt beschouwd als een vorm van misbruik, en misbruik slachtoffers leven in angst voor hun misbruikers. Er is weinig respect in een gewelddadige relatie. Degenen die van mening zijn spanking kindermishandeling staat dat kinderen alleen gedragen "correct" uit angst te worden afgedroogd zijn. Ze hebben geen regels uit gevoelens van liefde en respect; ze volgen regels uit angst. Ze leren om straf te ontlopen, niet dat het belangrijk is om regels te volgen.

Share This Post