Index / Persoonlijke financiën / Spaar uw ogen en uw portemonnee bij het kopen van Zonnebril

Share This Post

Persoonlijke financiën

Spaar uw ogen en uw portemonnee bij het kopen van Zonnebril

Je moet een zonnebril te dragen om dezelfde redenen die u nodig hebt om zonnescherm te dragen. De zon kan branden, rimpels en andere schade toebrengen aan uw huid na verloop van tijd, en het is net zo schadelijk voor uw ogen en oogleden. Blootstellin

AdvertisementJe moet een zonnebril te dragen om dezelfde redenen die u nodig hebt om zonnescherm te dragen. De zon kan branden, rimpels en andere schade toebrengen aan uw huid na verloop van tijd, en het is net zo schadelijk voor uw ogen en oogleden.

Blootstelling aan UV-straling kan permanente schade aan het oog veroorzaken en leiden tot aandoeningen zoals staar en maculadegeneratie dat uw visie ernstig aantasten, zegt Mark Jacquot, een optometrist en senior director van oogzorg bij LensCrafters. "Overmatige blootstelling aan fel zonlicht kunnen fotokeratitis of zonnebrand van de ogen veroorzaken. Hoewel dit is zeldzaam, je nog steeds willen ervoor zorgen dat u de juiste bescherming. "

De oogleden zijn een van de meest voorkomende plaatsen voor niet-melanome huidkankers, volgens de Skin Cancer Foundation. Huidkankers van het ooglid rekening 5 tot 10 procent van alle huidkanker.

In een poging te kijken koel terwijl het beschermen van kuikens en de omliggende huid, veel consumenten kijken naar designer zonnebrillen te blokkeren de zon. Maar designer tinten niet alleen bescherm uw ogen tegen de schadelijke UV-stralen. Met prijskaartjes van $ 310 tot $ 450 (zonder recept lenzen), kunnen Prada, Bulgari en andere designer tinten een gat in je budget te verbranden. Zelfs Ray-Ban, Revo en andere tinten een beetje lager op de mode-schaal kan kosten een paar honderd dollar.

Om de begroting te sparen, terwijl nog steeds op zoek cool, veel mensen te beschermen hun ogen - soms onbewust - achter designer bedriegers meestal verkrijgbaar tegen een fractie van de prijs. Maar onderbesteding op zon-blokkerende bril kan prijzig, ook.

Bekeek een deal
De eerste regel van de duim bij het winkelen voor designer zonnebrillen: Als de deal te mooi lijkt om waar te zijn, is het waarschijnlijk. Als je een paar van scherp geprijsde designer zonnebril bent bekeek, let op. Je zou kunnen uw geld verspillen.

"Elke forse kortingen 'designer' product verdacht is, zoals de meeste designer goederen geen drastische prijsverlagingen", zegt Gustavo Bernhoeft, CEO van de Braziliaanse eyewear merk Chilli Beans. Die Chanel en Prada tinten die lijken op een koopje zou een verspilling van je geld en in gevaar brengen van uw ogen als ze zijn gemaakt met inferieure materialen.

En als een handelaar probeert om bedriegers als designer zonnebril te laten verlopen, kan uw visie in het gedrang komen. Goedkope replica's worden zelden gebouwd met kwaliteit materiaal en bieden dezelfde voordelen voor de gezondheid als hun duurdere collega's. Knockoffs en lage kwaliteit lenzen gleed in de aanbieding frames misschien niet bieden de UV-bescherming die ontwerper lenzen (of die gekocht van een betrouwbare retailer) te doen. En dat kan je ogen beschadigen, omdat donkere lenzen die geen UV-stralen blokkeert ertoe leiden dat uw pupillen verwijden laten in nog meer schadelijke UV-straling, zegt Jacquot.

Die schade kan kostbaar zijn, wat resulteert in de noodzaak om honderden of duizenden tot oogziekten te behandelen en het behoud van uw visie te brengen.

Goedkoop of minderwaardig lenzen misschien niet zo bestand tegen breken als lenzen gekocht van een gerenommeerde retailer zijn. En als een klein lens fragment landt in je oog, kan de daaruit voortvloeiende schade kost je big bucks en zelfs uw visie.

Dus wat is een fashionista te doen?Het beschermen van uw ogen en uw budget
In plaats van de ontwerper of de prijs, Jacquot zegt een van de belangrijkste criteria bij het overwegen van een zonnebril is UV-bescherming. "Kies altijd lenzen die 100 procent UVA en UVB-bescherming te bieden", zegt hij.

Of ze nu in designer frames of plain-Jane zonnebril, raad op gepolariseerde lenzen - in plaats van de frames - is een van de beste manieren om uw ogen en uiteindelijk uw portemonnee te beschermen, zegt Cindy P. Wang, optometrist en Californië Optometric Association woordvoerster . "Gepolariseerde lenzen kunnen specifiek blokkeren van de meest prominente lichtstralen met behoud van duidelijke visie."

Haken zonnebril voor minder
Een dollar-store budget betekent niet dat je hoeft te mode verlaten en weg te kijken van designer of-designer kijkt, zonnebrillen. De polariserende oogbescherming gezondheid experts raden niet per se breken de bank. Merchants zoals JC Penney en Bass Pro Shop verkoopt zonnebril met gepolariseerde lenzen voor zo laag als $ 32. Veel andere huidige stijlen en modieuze frames kan worden gevonden voor minder dan $ 100. U kunt ook prijsbewuste koopjes op designer tinten op eBay, SmartBargains.com en tientallen andere online retailers vinden.

De meeste zonnebrillen zijn gelijk geschapen
Terwijl de logo's, stijl en kleuren kan variëren, de meeste mid-range tot high-end zonnebrillen hebben dezelfde oorsprong. Burberry, Chanel, Tiffany, Versace en andere merken zijn allemaal gemaakt door hetzelfde bedrijf: Italiaanse fabrikant Luxottica.

Ongeveer 70 procent van de productie van de zonnebril reus komt in Italië, met het saldo er in de Verenigde Staten en China. Het bedrijf produceert een groot aantal van de merken onder licentie, maar ze produceren ook in-house merken Ray-Ban, Oakley, Revo en anderen.

In veel gevallen, je gewoon betalen voor een andere naam frames, niet te duurdere materialen of constructie. Een paar van Ray-Ban frames is niet meer of minder dan die met de naam Chanel. Ze zijn niet gemaakt met materialen gebrek aan kwaliteit of het gebruik van inferieure techniek. Ze hebben gewoon een andere, minder dure naam.

Dus raad op een dure paar schaduwrijke specs zal niet noodzakelijkerwijs gelijk aan het bezit van een hogere kwaliteit merk van brillen.

Weet wie verkoopt aan u
Winkelen bij een grote naam retailer kan je blokkeren uit sparen. Niet alleen Luxottica de vervaardiging van een meerderheid van de designer merken, maar bezit ook veel van de winkels u waarschijnlijk om een ​​zonnebril te kopen, waaronder Target Optical, Pearle Vision, Sunglass Hut, LensCrafters, Sears Optical en vele andere retail locaties in de VS bent

Dus de oogarts nadruk op de noodzaak voor het voorschrijven zonnebrillen en de verkoop klerk die u helpen te kiezen die het oh-zo-stijlvolle paar designer zonnebril kunnen worden gebruikt door de productie titan het maken van de frames.

Als je winkelen voor tinten online, deskundigen benadrukken het belang van het kennen van het terugkeerbeleid van een retailer alvorens te klikken naar uw online winkelwagentje. U wilt dat de bescherming van de mogelijkheid om een ​​item terug te keren in het geval dat een handelaar probeert te laten doorgaan een nep-set van schaduwen als designer zonnebril.

Photo credit: Getty Thinkstock

Share This Post