Index / Hobby's, Games & Toys / Soorten van de vlinder cocons

Share This Post

Hobby's, Games & Toys

Soorten van de vlinder cocons

Als het weer begint te breken en het landschap helderder, zal de briljante kleuren van de eerste lente vlinders beginnen te ontstaan. Vlinders die ooit slapende waren, zullen ontwaken en leggen hun eerste broedsel van eieren op het heldere, groene bl

AdvertisementAls het weer begint te breken en het landschap helderder, zal de briljante kleuren van de eerste lente vlinders beginnen te ontstaan. Vlinders die ooit slapende waren, zullen ontwaken en leggen hun eerste broedsel van eieren op het heldere, groene bladeren van planten die hun larven zal hosten. Aangezien dit de volgende generatie luiken, voedt en blijft hun levenscyclus, zullen ze weg te kruipen voor een aantal weken en beginnen met het harde werk van de metamorfose.

Is het een Cocoon of Chrysalis?

De transformatie kwart van een vlinder die metamorfose ondergaat wordt vaak aangeduid als een cocon. Maar door alle rekeningen, deze terminologie is onjuist. In feite beschermend schild een rups is eigenlijk een deel van een "groeifase" aangeduid als de pop. Het ligt binnen de pop of "pop", dat de rups verandert in een mooie vlinder. Volgens milkweedcafe.com het popstadium duurt ongeveer twee weken.

Dus, wat is een Cocoon?

Cocons zijn eigenlijk gesponnen door rupsen dat op een dag zal zijn motten, niet vlinders. Een fijne zijde wordt uitgescheiden uit de mond van de rups; inkapselen het, om een ​​beschermende woonplaats voor de wonderbaarlijke transformatie van rups tot mot te creëren.

Vlinder of Moth: Wat is het verschil?

Net zoals de pop en de cocon gemakkelijk verward kan worden, op het eerste gezicht zijn de verschillen tussen vlinders en motten mogelijk niet duidelijk zijn. Maar hun fysische eigenschappen en gewoonten verschillen nogal. Fieldmuseum.org legt uit dat de antennes van de vlinders zijn veel dunner dan die van motten, en zo ook hun lichaam. Een ander verschil is dat de vlinders hun vlucht te maken in de loop van de dag, terwijl de motten kan worden gezien meer 's nachts. De kleuren van de vleugels van de vlinder zijn ook levendiger dan die van een nachtvlinder's.

Cocons zijn te vinden in de vreemdste plaatsen

In tegenstelling tot vlinders, motten zijn niet erg kieskeurig over waar ze naar huis te bellen, of het type van de flora dat ze eten. Larve van de mot is bekend om hun cocons spinnen onder takken, struiken en zelfs houten dekken. Als u een opgerolde dood blad te vinden, kunt u zelfs verrast om een ​​kleine cocon verborgen in nadat u het uitrollen vinden.

Butterflies liever hun waardplant

Butterflies liever dicht bij hun waardplant voor hun gehele levenscyclus te blijven. Monarchwatch.org legt uit dat de poppen van de Monarch vlinder zal worden gevonden opknoping van de bladeren van de soort plant plant; die de belangrijkste voedselbron. Andere vlinders zoals de zwarte swallowtail, vormen hun chrysalises op planten van de peterselie familie, dat is hun belangrijkste lekkernij.

Share This Post