Index / Bedrijf / Soorten Team Building Intervention

Share This Post

Bedrijf

Soorten Team Building Intervention

Geen team is "geboren" volledig effectief; het ontwikkelt zich na verloop van tijd met ups en downs, successen en mislukkingen. Effectief teamwork is essentieel voor het project, de afdeling en het succes van de organisatie. Het vereist hard wer

AdvertisementGeen team is "geboren" volledig effectief; het ontwikkelt zich na verloop van tijd met ups en downs, successen en mislukkingen. Effectief teamwork is essentieel voor het project, de afdeling en het succes van de organisatie. Het vereist hard werken, doorzettingsvermogen en een toegewijd team leider. Baseball Hall of Fame werper Nolan Ryan zei: "Mijn taak is om mijn team een ​​kans om te winnen." Dit is ook de taak van een toegewijd team leider. Maar soms, toegewijde leiders helpen bij de aanpak team dynamiek nodig.

teamwork Problemen

In zijn boek "De vijf frustraties van teamwork," management consultant Patrick Lencioni identificeert een aantal "natuurlijke valkuilen" die kunnen voorkomen dat een team van de doeltreffendheid ervan. Deze valkuilen zijn onder andere een gebrek aan vertrouwen tussen teamleden; destructief in plaats van constructief conflict; gebrek aan inzet voor het team; gebrek aan verantwoording - de bereidheid van de teamleden om verantwoordelijkheid te nemen voor hun gedrag te aanvaarden; en het falen van het team om resultaten te produceren. Teambuilding interventies kunnen helpen teams voorkomen of herstellen van deze valkuilen. Het type interventie hangt af van de samenstelling en de geschiedenis van het team, samen met de aard en de ernst van het probleem. Voor een interventie effectief te zijn, moet er voortdurende follow-up te nemen van de lessen die geleerd om de dagelijkse werkzaamheden van het team zijn.

Skill-based interventies

Soms is een team heeft problemen omdat de leden niet de fundamentele kennis of vaardigheden die ze nodig hebben om samen te werken. Skill gebouw interventies geeft leden de mogelijkheid om te leren en te oefenen team vaardigheden, zoals het leiden van een team vergadering, het bereiken van consensus groep, het verbeteren team communicatie, constructieve feedback geven en ontvangen, het oplossen van conflicten, effectief luisteren en het delen van informatie. Deze interventies worden gepresenteerd als een cursus waarin alle leden deelnemen en waarin zij de ontwikkeling van actieplannen voor het uitvoeren van de benodigde vaardigheden.

Problemen oplossen Interventies

Probleemoplossende interventies zijn het meest effectief met een team dat een specifiek project probleem of belemmering moet teamwork dat vooruitgang blokkeert. In deze interventies, alle teamleden te ontmoeten op een off-site locatie met een externe facilitator en zonder de afleiding van de dagelijkse werkzaamheden. De taak van de begeleider is om te helpen het team te verkennen en begrijpen van het probleem om een ​​oplossing te vinden. Problemen oplossen retraites zijn de meest voorkomende vorm van teambuilding interventie omdat de activiteit direct wordt toegepast op het dagelijkse werk van het team.

-Persoonlijkheid-based interventies

-Persoonlijkheid-based interventies richten zich in het verbeteren van interpersoonlijke vaardigheden van de teamleden. Leden nemen persoonlijkheid of psychometrische tests zoals de Myers-Briggs Personality Type, Insights Team Dynamics, Enneagram of DISC assessments. De resultaten worden meegedeeld aan elk teamlid en, in sommige gevallen, het hele team om leden te helpen begrijpen en waarderen hun eigen persoonlijkheid en hun teamgenoten en interpersoonlijke stijlen. Idealiter dit inzicht leidt tot een betere communicatie en een verbeterde effectiviteit team.

Activity-Based Interventies

In activity-based interventies, teamleden deelnemen aan fysieke uitdagingen, zoals het spelen van games, kanoën of wandelen. De interventies gericht op teamwork, probleemoplossing, vertrouwen en het nemen van risico. De activiteit richt zich op specifieke problemen geconfronteerd met een team met als doel dat het succes bereikt door samen te werken in de activiteit over te dragen aan het werk van het team.

Share This Post