Index / Huis / Soorten solderen Fluxen

Share This Post

Huis

Soorten solderen Fluxen

Soldeervloeistof is een oplossing die wordt gebruikt om metalen oppervlakken te reinigen voordat ze samen worden gesoldeerd. Tot hoofddoel het oppervlak van de metalen Deoxidatie zonder ontleden, omdat eventuele oxyden toegelaten op het oppervlak van

AdvertisementSoldeervloeistof is een oplossing die wordt gebruikt om metalen oppervlakken te reinigen voordat ze samen worden gesoldeerd. Tot hoofddoel het oppervlak van de metalen Deoxidatie zonder ontleden, omdat eventuele oxyden toegelaten op het oppervlak van het metaal te blijven, kan een slechte soldeerverbindingen. Soldeervloeimiddel is een zeer belangrijk onderdeel van een reparatie of bouwproces waarbij elektronische. Een aantal soorten soldeervloeistof beschikbaar.

Rosin Fluxen

Rosin fluxen zijn genoemd naar hun primaire ingrediënt, hars, die wordt gewonnen uit de oleohars, of sap, van pijnbomen. Colofonium heeft een actief ingrediënt genaamd abiëtinezuur, evenals enkele andere soorten natuurlijke zuur dat aanwezig is in de hars kan zijn. Drie hoofdtypen van hars flux worden gebruikt: hars (R) flux, hars licht geactiveerd (RMA) flux en hars geactiveerd (RA) flux. Elk van deze heeft een ander niveau van activatoren, waarbij de middelen waarmee de flux Deoxidatie en schoon zijn.

R flux wordt alleen gebruikt op oppervlakken die al zeer schoon zijn schoon te maken. Het belangrijkste voordeel is dat laat geen residu achter.

RMA flux wordt gebruikt op enigszins vuilere oppervlakken, maar laat ook iets meer dan residu R flux. Na gebruik moet de oppervlakken gereinigd met een reinigingsmiddel flux.

RA fluxen de hoogste reinigend vermogen, maar ook achter de residuen en derhalve zelden gebruikt.

Water Oplosbare Fluxen

Water oplosbare fluxen worden ook wel Organisch zuur, of OA, stromen. Ze zijn meestal gemaakt van glycol basen. De grootste tekortkoming van OA stromen is dat ze de neiging om binding met ofwel de printplaat of een ander metalen oppervlak en vereisen daarom reiniging. Ook kunnen agressiever desoxidanten dan nodig. Echter, organische vloeimiddelen zijn actiever dan RA rosine en dus krachtiger reinigingsmiddelen overall.

Anorganische in water oplosbare fluxen zijn ook beschikbaar; zijn ze meestal nog krachtiger dan OA stromen.

No-clean Fluxen

No-clean fluxen zijn gemaakt van een mengsel van organische harsen (met uitzondering hars) gemengd met anorganische middelen. De eigenschappen en het gedrag van dit soort stromen variëren aanzienlijk op basis van hun specifieke chemische samenstelling. Zo zullen sommige een enorme hoeveelheid residu dat hoewel stellen geen bedreiging voor de oppervlakte, onaantrekkelijk verlaten. No-clean stromen dat er geen residu achter zijn ook beschikbaar. Het grootste voordeel van niet-schone flux is dat ze niet nodig het oppervlak te reinigen na het solderen, omdat zij geen invloed elektrische geleidbaarheid.

Share This Post