Index / Bedrijf / Soorten Psychologische Tests voor een sollicitatiegesprek

Share This Post

Bedrijf

Soorten Psychologische Tests voor een sollicitatiegesprek

Landing van een baan is hard werken. Je moet een CV dat het inhuren van kribbe om u in te brengen voor een gesprek zal verleiden creëren. Tijdens het interview, moet u het verhuren kribbe laten zien waarom je bent een onmisbare aanwinst voor zijn afd

AdvertisementLanding van een baan is hard werken. Je moet een CV dat het inhuren van kribbe om u in te brengen voor een gesprek zal verleiden creëren. Tijdens het interview, moet u het verhuren kribbe laten zien waarom je bent een onmisbare aanwinst voor zijn afdeling. Dan moet u slagen voor een psychologische test om het werk aan te bieden. Psychologische tests zijn steeds vaker onderdeel van het wervingsproces.

Waarom bedrijven maken gebruik van psychologische tests

Bedrijven willen ervoor zorgen dat ze het inhuren van de juiste persoon. Sollicitanten kan een effectieve CV in te dienen en goed te presteren tijdens een interview, maar ze meestal benadrukken alleen maar positieve eigenschappen. Dus hoe kan een bedrijf zijn er zeker van dat een aanvrager die is een perfecte pasvorm voor de functie en eigenlijk kan het werk doen pakt? Het antwoord is psychologische tests. Deze testen zijn gevalideerd door deskundigen als een zeer goede indicator van een aanvrager werkstijl. Het testen van potentiële werknemers kan de kans dat een bedrijf kiest voor de juiste persoon voor een baan, het verminderen van de omzet en het verlagen van de opleiding kosten stijgen.

Wat de tests meten

Drie types van psychologische tests kan worden toegediend door een bedrijf: persoonlijkheid, bekwaamheid en vaardigheden. Deze multiple choice toetsen te peilen een aanvrager in staat is om bepaalde situaties om te gaan. Aanvragers worden gegeven een of een combinatie van deze tests. Vaak zijn ze zich niet bewust testen horen bij de screening. Dit verhoogt de kans dat een bedrijf een beter beeld van de aanvragers zullen krijgen. Bedrijven bepalen de testscores ze zal accepteren.

Werknemer Personality Tests

Persoonlijkheid tests zijn de meest populaire van de psychologische tests. Ze zijn ontworpen om vijf karaktertrekken meten: openheid, emotionele stabiliteit, extraversie, zorgvuldigheid en altruïsme. Vragen kunnen ook uw neiging testen op agressie of vijandigheid, die worden gezien als negatieve factoren op de werkvloer. Deze tests worden meestal gegeven naar functies die een hoge mate van interactie met andere mensen nodig.

Intelligence proeve van bekwaamheid

Intelligence proeven van bekwaamheid worden beschouwd als een uitstekende voorspellers van job succes. Studies laten zien dat ze betere indicatoren dan het interviewen van een kandidaat of overweegt ervaring of opleiding van een kandidaat. Deze korte meerkeuzevragen testen meten een kandidaat probleemoplossende vaardigheden, kritisch denken en redeneren vaardigheden. Veel bedrijven beheren van Harvard University's MiniCog Rapid Assessment Battery (MRAB). Deze 30 minuten durende test meet cognitieve geschiktheid van een kandidaat op aandacht, geheugen, redeneren en verwerken van informatie.

skills Tests

Sommige banen vereisen een specifieke vaardigheid in orde voor werknemers om succesvol te zijn. Bedrijven willen ervoor zorgen dat potentiële werknemers in staat zijn om bepaalde baan vaardigheden uit te voeren. Een verscheidenheid aan vaardigheden testen zijn beschikbaar voor verschillende posities, met inbegrip van tests om een ​​kandidaat verbale en wiskundige vaardigheden te meten, het typen van vaardigheden, computervaardigheden en data-entry vaardigheden. Deze tests meten elementaire intelligentie en het vermogen om logisch na te denken van een kandidaat.

Share This Post