Index / Huis / Soorten Peening Hammers

Share This Post

Huis

Soorten Peening Hammers

Peening hamers zijn een soort hamer gebruikt in het proces van metaalbewerking. Ze worden vaak gebruikt door smeden, machinisten en ingenieurs, al zijn ze minder populair vandaag de dag dan in het verleden, als gevolg van nieuwe, efficiëntere maniere

AdvertisementPeening hamers zijn een soort hamer gebruikt in het proces van metaalbewerking. Ze worden vaak gebruikt door smeden, machinisten en ingenieurs, al zijn ze minder populair vandaag de dag dan in het verleden, als gevolg van nieuwe, efficiëntere manieren van het bewerken van metaal. Toch zijn er diverse peening hamers geproduceerd en gebruikt vandaag.

Ball-Peen Hammer

De bal-peen hammer is een van de meest voorkomende soorten van peen hamers. De kop van de hamer heeft de vorm van een helft van een bal, of halfbolvormig, waardoor het metaal wordt gevormd en niet ontsierd door de ruwe randen die andere soorten peen hamers hebben. De achterzijde van de hamer is meestal de vorm van een typische hamerkop, en kan gebruikt worden voor alles wat u zou een gemeenschappelijke hamer te gebruiken.

Ingesloten Peen Hammers

Er zijn ook verschillende soorten van peen hamers met een wigvormig hoofd. Op een rechte-peen hamer het hoofd van de hamer heeft een verticale wig, of een wig evenwijdig aan de as van de hamer. Een cross-peen hamer heeft een soortgelijke wigvormige kop, maar de wig horizontaal georiënteerd, of over de steel van de hamer. Net als de bal-peen hamer, de rechte-peen hamer en de cross-peen hammer hebben ook een omgekeerde kop vergelijkbaar met een gewone hamer.

Hard Peen Hammers

Peen Hammers komen ook in een verscheidenheid van hardheid. Een harde peen hamer heeft een kop die is gemaakt van een metalen harder dan de metalen gebruikt voor een gewone hamer. Het gebruikte materiaal moet hard genoeg om zijn vorm en sterkte over duizenden effecten op een ander stuk metaal te houden. Dit soort hamer worden gebruikt om het merendeel van het werk in het vormgeven van een stuk metaal.

Soft Peen Hammers

Soft peen hamers zijn gemaakt van een verscheidenheid aan materialen. Wanneer peen hamers vaak werden gebruikt, kan een zachte peen hamer zijn gemaakt van een meer kneedbaar metaal zoals messing of koper, of zelfs een materiaal zoals hout. Vandaag kunststof is ook een gemeenschappelijke materiaal voor zachte peen hamers. Deze hamers worden gebruikt voor fijnere, afwerking.

Share This Post