Index / Relaties & Family / Soorten ongezonde relaties

Share This Post

Relaties & Family

Soorten ongezonde relaties

Relaties tussen mensen kunnen een grote bron van plezier of een bron van intense pijn en kwelling zijn. Mensen in ongezonde relaties beleven allerlei negatieve emoties die hun leven beïnvloeden, zoals schuld, lage zelfwaardering, afwijzing en eenzaam

AdvertisementRelaties tussen mensen kunnen een grote bron van plezier of een bron van intense pijn en kwelling zijn. Mensen in ongezonde relaties beleven allerlei negatieve emoties die hun leven beïnvloeden, zoals schuld, lage zelfwaardering, afwijzing en eenzaamheid. Ze kunnen ook fysiek worden geschaad. Gezonde relaties zijn meestal relaties waar respect, eerlijkheid en empathie prevaleren.

Seksueel Misbruik

Een seksueel gewelddadige relatie is waarbij één partner stelt controle en de andere te overheersen door het gebruik van seksueel vermogen. Op een extreem niveau, kan deze verkrachting en gedwongen seksuele activiteit te betrekken. Op een subtieler niveau, kan dit ene partner te betrekken oefenen emotionele druk op een ander te doen seksuele dingen die de andere partner voelt zich niet comfortabel te doen.

Fysiek / verbaal misbruik

Fysiek en / of verbaal misbruik relaties zijn een veel voorkomende vorm van ongezonde relatie. In deze relaties, kan een of beide partners zich bezighouden met verbaal geweld van de andere voelen zich minder zelfverzekerd en dus meer afhankelijk van de andere of meer geneigd zijn om te doen wat de andere wensen te maken. Verbaal geweld kan direct, heftig en confronterend zijn, of het kan subtiel, zoals stille put-downs of klein, maar denigrerende opmerkingen zijn. Op dezelfde manier kan fysiek misbruik sterk variëren in schaal van extreme fysieke geweld om kleine daden van fysieke dominantie.

ongelijk

Een ander type ongezonde relatie is de ongelijke relatie. Dit is waar één partner een grotere emotionele participatie geïnvesteerd in de relatie dan de andere. Een partner kan volledig worden gepleegd aan de andere, maar toch, in ruil daarvoor, gezichten onverschilligheid en vijandigheid of misschien gewoon het gevoel hebben dat zijn gevoelens en toewijding niet worden geretourneerd in gelijke mate. De ongelijkheid leidt tot wanhoop van de onverschilliger partner, wat kan leiden tot andere vormen van ongezond gedrag en een verlies van eigenwaarde te behagen.

economisch Beledigende

Een economisch gewelddadige relatie kan worden gekenmerkt door één partner uitoefenen economische controle over de andere. Het kan zijn dat één partner verdient dan de andere en gebruikt dit feit op de financiën beheersen of gewoon voortdurend herinnert de andere het ontbreken van financiële gelijkheid. Het kan ook zo zijn dat de ene partner misbruik maakt van de andere financiële gezondheid door het uitgeven van andermans geld zonder te vragen of de veronderstelling dat de controle van de financiën en heeft weinig te maken met te dragen aan hen.

Share This Post